Египетските пирамиди :: Виртуална разходка от 360 градусови снимки

211
Добави коментар
begeragus
begeragus

Египетските пирамиди

Египетските пирамиди :: Виртуална разходка

Със звук!

Натиснете върху снимката или тук, за да видите виртуалната разходка на Египетските пирамиди.

През октомври посетих египетските пирамиди. Преживяването си заслужаваше. Имаше типичните за Египет продавачи на сувенири, но докато пристигнах на пирамидите вече бях свикнал с нахалството им и се насладих на това чудо на света, без да се притеснявам особено от тях. Тъй като имам и други разходки от Египет, тук няма да се спирам на дълго и широко на описанието на страната, а ще си запазя това право за някоя от следващите статии. Само ще спомена някои от предупрежденията, които получихме от екскурзовода:

На мястото на пирамидите никой сувенир не може да струва повече от 5 долара реална стойност, така че, ако ви кажат повече се пазарете . Не се качвайте на камила, поради опасността да ви изнудват за допълнителни пари, за да ви свалят от нея. На много места ще видите местни бедуини да се опитват да се снимат с вас – уж от добри чувства, но ако направите снимката ще ви искат пари. Разбира се ако сте готови да заплатите за такава снимка 1 долар е напълно достатъчен.

Самите египетски пирамиди са внушително големи, но частично разрушени – били са в много по-добро състояние до 20 век, когато са пострадали от голямо земетресение. Комплексът на пирамидите е огромен и придвижването от терасата за снимки, до пирамидите, до сфинкса (него ще видите в отделна разходка) става с автобус.

В тази виртуална разходка ще видите някои по-различни неща като звук и говорещи човечета – нещо което до този момент не съм виждал да се прави в България. Надявам се да ви хареса.

Както винаги, ако ви харесват египетските пирамиди и виртуалните разходки и още не сте го направили,  абонирайте се от горе в дясно за да получавате известие за новите статии.
Египетските пирамиди

Be Sociable, Share!