Красив Пирин/десктоп тапети/

8
Добави коментар
linlin
linlin

Ако на вън Ви се струва твърде студено, снежно и по принцип зимно, може би тези свежи, летни и планински пейзажи на красивата Пирин планина ще помогнат за разведряване на настроението, които моя приятелка/запален планинар и фотолюбител/ любезно сподели със нас. Най хубавото е, че може да запазите снимките като десктоп тапет: кликнете върху картинката за да се отвори в по голям формат, след това десен бутон и изберете save as desktop background.

Езеро Безбог

Езеро Безбог с хижа Безбог

Муратово езеро/част от езерна група  Бъндершки езера/

Какво казва Wikipedia за:

Безбожко езеро:

Безбожкото езеро е езеро в България, разположено в Безбожкия циркус източно от връх Безбог, заедно с три други малки пресъхващи езера. То е най-голямото в Полежанския дял на Пирин. Край него се намира хижа Безбог. Езерото е на височина 2239 м, площта му е 19 декара при размери 225 на 125 м. Дълбоко е 7 м. От него изтича Безбожката река. Понякога в него падат лавини.

Муратово езеро:

Муратовото езеро (наричано още Хвойнато или Овинато езеро) е разположено под Муратов връх на много добре изразена тераса. Над него в южна посока има още три мънички езера. Разположено е на височина 2230 м и има площ 12,3 декара. Дълбоко е само 3,2 м, което прави воден обем от 22 700 куб. м. В езерото се влива немалък поток, който се спуска по улея между Муратов и Хройнати връх и образува красив естуар, както и два интересни полуострова. Срещу него могъщо се извисява снагата на връх Тодорка.

Вероятно ще харесате и тези публикации:

21 дигитални пролетни десктоп тапети
Снежен леопард – десктоп тапет
Зимни приказки – десктоп тапети