Японската Гейша – Факти и Красиви Рисунки

5
Добави коментар

От древни времена японската гейша е символ на харизма и талант. В превод думата гейша означава артистична личност (gei – изкуство и sha – личност), „обучен в изкуствата“ танци, пеене, музика, етикет и др.

Майко е ученичка-гейша. В превод майко означава „танцуващо дете/момиче“ (mai – танц и ko – дете). Обучението на майко отнема 5 години, през което време тя учи традиционни японски изкуства и етикет.

Гейшата (Гейко) професионално забавлява гостите по време на банкети и в чайните, където традиционно мъжете отпочиват и правят своите бизнес срещи. Тя е ликът и гаранцията за престижа. Задачата ѝ е отговорна – да създаде атмосфера на спокойствие и уют, за да се отпуснат гостите и да се забавляват. Погрешно е твърдението, че гейшата е проститутка. Основното умение на гейко е, че знае колко мъжът обича жената да властва над сетивата му с нежна сила, която е по-мощна от секса. Докато мъжът се храни, гейшата стои на колене до него, за да му сервира саке с деликатеси и упражнява брилянтното изкуство на разговора.