Web, SEO, IT блог

7
Добави коментар
littleclown
littleclown

Да! – Вече са тук при това работят :).

За незапознатите ето малко информация: От много време Google разработват Офис пакет, подобен на MS Office, който обаче работи изцяло Online. Това си има и своите предимства:

не е нужна никаква допълнителна програма, освен браузър, тъй като всички редакции и други манипулации се изврършват директно през интернет страницата docs.google.com.Има възможност няколко човека едновременно да редактират и преглеждат документи, стига да сте им дали права за товакомуникацията между отделните автори, се изврършва посредством чат, който е активен през цялото време.Този пакет е абсолютно безплатен и се развива непрекъснато.

Сега малко за презентациите – новият модул е алтернатива на PowerPoint. Възможностите му до момента не са големи, но е едно добро начало. Ето какво разгледах с едно бързо разцъкване:

Възможност за създаване на нови презентации, както и за отваряне на PPT файловеВъзможност за записване на презентации в HTML форматИзбор от няколко доста приятни теми, които можете да използвате на своята презентация.Всички възможности, налични и при другите членове на online пакета.

Другото хубаво е че, с Opera 9.5 отворих успешно текстови документ от docs.google.com, както и таблици, но таблиците са само Read-Only. Презентациите към този момент не са съвместими.