Who wants to live forever? | 2060

4
Добави коментар
vlass
vlass

от rosi на 22.12.2009
по Медицина

След 50 години средната продължителност на живота ще бъде 95г. за жените и 91г. за мъжете. Отдавна ще е открито лекарство против рак и СПИН и хората с насмешка и тъга ще си спомнят за времената, когато тези болести са били наричани „бичът на 20-ти век”.

През 2060 човечеството ще страда предимно от дементни заболявания – логично следствие от твърде високата средна продължителност на живота. 

Едновременно с нарастването броя на столетниците, особено в развитите страни от Централна и Северна Америка, Европа и Югоизточна Азия, правителствата на засегнатите държави ще приемат специални законодателни инициативи, позволяващи извършването на евтаназия след информирано съгласие. С други думи човечеството ще узакони самоубийството с чужда помощ. В Съединените Американски Щати ще бъде основана първата верига Клиники по евтаназия Ernest Hemingway Farewell Clinic – няма нужда да обяснявам защо клиниките носят името на великия писател. 

Отново в САЩ невръстен 18г. тийнеджър от Амарило, Тексас ще създаде първата социална мрежа на желаещите да завършат земните си дни с евтаназия след информирано съгласие. Младият американец ще нарече социалната мрежа DB (DeathBook) – отново няма нужда да обяснявам защо.

Инвестициите в развитието на медицината, технологиите и научните изследвания рязко ще спаднат. Американското правителство ще стартира свърхсекретна операция LAD (Life After Death) съвместно с Китай, Япония и Индия, чиято цел ще бъде откриването, разработването и пускането в експлоатация на нови нелечими болести, резистентни към  медикаменти, химио и лъчетерапия.  Тестовете на новите нелечими болести ще бъдат провеждани, както обикновено, в страните от Централна и Североизточна Африка.

Българското кисело мляко ще бъде официално забранено за производство поради доказания ефект на съдържащата се в него бактерия „бациликус булгарикус”, водещ  до  удължаване средната продължителност на живота. Млякото ще продължи да се произвежда нелегално в изолирани райони на северните Родопи и централния подбалкан.

Цигари и алкохол официално ще се предлагат в училищните лафки, децата ще бъдат строго наказвани ако си мият редовно зъбите. Пенсионната възраст ще се вдигне до 75г. за мъже и жени. Легалната дефиниция за геронтофилия ще се промени и блудството с възрастни хора ще бъде декриминализирано. Отново няма нужда да обяснявам защо