Елементи и изделия от ковано желязо | Железен стил

1
Добави коментар
rosennkaradakov
rosennkaradakov

Елементи и изделия от ковано желязо

Изкуството да се създават изделия от  ковано  желязо датира още от древността. Днес то се развива в две насоки. Първата имитира или копира класическите модели като готическия например. Втората съчетава новите творчески търсения с класическите образци или търси нови приложения на кованото желязо.

 

 

Железен стил предлага на своите клиенти изделия от ковано желязо, които са практични, стилни и запомнящи се, а високото качество на изработката е съчетано с достъпни цени.

Елементи от ковано желязо

Връхчета, есове и други декоративни елементи  –  чрез тях се подчертава стилната линия на решетки, парапети, огради, врати. Те са отлети от стомана и лесно се заваряват.

Елементи за вграждане  – това са декоративни фланци, заготовки за пана и парапети, апликации за вграждане, декоративни детайли. Предназначени са за вграждане в огради, парапети, решетки, портални врати. Отлети са от стомана и лесно се заваряват.

Бъбреци, цветя и листа – това са декоративни елементи, предназначени за решетки, огради, шатри, парапети. Отлети са от стомана и лесно се заваряват.

Розетки, пана и центри – това са декоративни елементи, предназначени за огради, решетки, парапети и шатри. Отлети са от стомана и лесно се заваряват.

Скоби, конуси, пирамиди и топки – декоративни елементи, които подчертават стилната линия на огради, врати, решетки. Отлети са от стомана и лесно се заваряват.

Декоративни ъгли – те биват апликации за вграждане, декоративни фланци, заготовки за пана и парапети, декоративни детайли. Предназначени са за вграждане в огради, парапети, решетки. Излети са от стомана и лесно се заваряват.

Аксесоари за врати (включително дръжки и капаци за брави на вратите) –  подчертават модерната линия на порталните врати.

Декоративни капачки и кръгове – предназначени са за огради,врати, парапети, решетки, шатри. Отлети са от стомана и лесно се заваряват.

Изделия от ковано желязо

Врати и огради – това са модулни конструкции, които са много подходящи за вили, частни къщи, хотели и заведения.  От ковано желязо могат да се изработят порти и дворни врати, решетки, парапети, градинска мебел и други интериорни и екстериорни изделия, както и художествено украсени дръжки за врати, панти, ключалки, решетки за прозорци и др.

Парапети за балкони, тераси, стълби (вити и прави) и стълбища, преградни парапети и решетки;

Интериорни и екстериорни мебели – подходящи са както за дома, така и за градината, понеже са устойчиви на влиянието на слънцето, водата и температурите и не променят характеристиките си. Продуктовата гама може да включва:

– столове, маси, шезлонги, полилеи;

– спални, канапета, огледала, тоалетки;

– градинска мебел;

– пейки, люлки;

– поставки за саксии, цветарници и розариуми;

– енти, навеси, беседки, шатри и др.

Аксесоари от ковано желязо

мандало за врата;

резета за врати;

винарници;

етажерки;

стойки за картини, книги, чинии, за окачване на кухненски съдове;

закачалки;

корнизи;

прибори и решетки за камини;

табели и конзоли;

пана;

паравани и парапети;

пощенски кутии;

ветропоказатели и др.

С избора си на изделия от ковано желязо правим една дълготрайна инвестиция, поради характеристиката на желязото – то е ковко и здраво. Със съчетаването на интериорни и екстериорни мебели от ковано желязо в дома си и в градината си изграждаме цялостна завършена композиция, която е отличаваща се с красотата и стилнита си линия.