Пилешки дробчета с ориз | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

4
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Пилешки дробчета с ориз
От: Йоана Попова

Специални:

 

Прочетено: 1618
Оценка: 5.00
Препоръчано: 0

1 кг пилешки дробчета, 1 ч. ч. ориз, 1 глава кромид лук, олио, 2 с. л. захар, къри, куркума, джинджифил, карамфил, канела, дафинов лист, лют червен пипер, черен пипер и сол

 

Дробчетата се измиват и сваряват на умерена температура. Кромидът се почиства и нарязва на дребно. Сварените пилешки дробчета също се нарязват на дребно, след което се запържват в малко олио. Добавят се подправките: къри, куркума, джинджифил, карамфил, канела, дафинов лист, лют червен пипер, черен пипер и сол. След като се подправи обилно, ястието се връща на котлона да покъкри още няколко минути.
В дъното на дълбока чугунена тенджера се карамелизират 2 с. л. захар при непрекъснато бъркане. Когато захарта добие кафяв цвят, разтопеният карамел се залива с 1 чаша вода, след което в съда се прибавя и измитият ориз. За да не се слепват зрънцата и да не изглеждат като преварени, когато оризът се разстеле на дъното на съда, водата трябва да е на ниво 2–3 сантиметра над него. Прибавят се дафинов лист, щипка сол и чер пипер, лют червен пипер (по желание). Оризът се вари 20–25 мин на слаб огън, докато поеме водата. Когато поеме цялата вода, в него се разбъркват пилешките дробчета.

 

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ