Чудовището от Рабишкото езеро край Белоградчик ще привлича туристиЧудовището от Рабишкото езеро край Белоградчик ще привлича...

Чудовището от Рабишкото езеро край Белоградчик ще привлича туристиЧудовището от Рабишкото езеро край Белоградчик ще привлича...

Легендата за злия воден бик, който живее в дълбините на Рабишкото езеро, ще се превърне в атракция за туристите, каза кметът на Белоградчик Емил Цанков, цитиран от БТА.

Проектът предвижда местни актьори да пресъздадат историята. На брега на езерото ще бъде разигравана сценката с предаването на хубавата девойка в дар на водното чудовище, разказа Милена Иванова, директор на общинската дирекция за евроинтеграция, един от авторите на проекта. Община Белоградчик вече е  ангажирала и специалисти от туристическия център, местното читалище, историческия музей, художествената галерия.

Рабишкото езеро се намира в непосредствена близост до пещера “Магурата” и Белоградчишките скали, към които туристите проявяват голям интерес.

Езерото е на над 4 млн. години и е с дълбочина от над 10 - 15 м. В района има уникални праисторически рисунки и скални масиви.

С идеята за новата туристическа атракция община Белоградчик участва в международния проект EDEN на Европейската...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност