Червено вино и грозде помагат срещу затлъстяване

56
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 07. Apr, 2012 от екип на Здраве и Красота в Напитки, Тяло и отслабване, Храни

Червено вино и грозде помагат срещу затлъстяване, откриха американски експерти.

Червеното вино и грозде съдържат полезни вещества, които помагат в борбата със затлъстяването, доказха американски учени от университета Пардю, САЩ.

Съединението ресвератрол чрез сложен процес, протичащ в човешкия организъм, се превръща в друго вещество наречено пайситаннол. Последното атакува мастните клетки и пречи на тяхното развитие. То спира натрупването на мастни клетки и растежа на мастната тъкан.

Учените продължават да проучват ползите от пайситанола за здравето. Веществото се среща в червеното грозде, маракуята, боровинките и други плодове. Освен това, ресвератролът помага да се контролира наднорменото тегло, благоприятно въздейства срещу развитието на сърдечни болести и рака.

Учените са категорични, червеното вино е много полезно при най-различни болести, както физически, така и психологически. То не само помага срещу рака на млечните жлези, диабета, подобрява работата на мозъка, но също така поддържа дамите в топ форма. Най-важното при виното е да не прекаляваме с употребата му, както и с всичко останало, подчертава агенция БГНЕС.

Zdraven.bg припомня, че полезното действие за отслабване от съставката ресвератрол в червеното вино и грозде е потвърдено и от предишни изследвания на учени от Тексаския университет в САЩ, както и от изследователя Ричард Бакстър и диетолога Роджър Кордън.

Снимка: sxc.hu

Zdraven.bg ви поздравява с класическия хит на UB40 Red Red Wine:

Етикети: вино, грозде, затлъстяване, здравословно, отслабване, полезно, ресвератрол, съвет, тяло, червено, червено вино