Картичка за първа пролет :: 360 градусова виртуална разходка

95
Добави коментар
begeragus
begeragus

Натиснете върху снимката или тук, за да видите виртуалната картичка за 22 март – първа пролет.

Вижте другата картичка за първа пролет тук и ми пишете коментар коя ви харесва повече.

Ако картичките и панорамите ви харесват можете да се абонирате за новите от горе в дясно.

Ето и картичката за първа пролет – 22 март. Идването й на бял свят беше съпроводено с малко приключение.

На 19-ти късно вечерта един от верните фенове на сайта ми писа, че очаква с нетърпение картичката за първа пролет. Аз лично имах резерви дали да я правя въобще, защото няма материал – зимата тази година се проточи и няма нищо цъфнало за снимане. Получих обаче още запитвания и предложение да пробвам с ботаническата градина в София. Казах си – ок, няма лошо да опитам. Спокоен че ботаническата градина ще ми свърши работа станах късно на 20ти и отидох да я проуча. Оказа се обаче, че тя не работи чак до Цветница. Опаа.
Вече доста се бях ентусиазирал да правя картичката и още няколко човека ми бяха казали, че биха изпращали картичка за първа пролет ако имаше такава – което продължи да ме учудва, защото аз лично никога не съм пращал точно за този празник, но реших че грешката е в мен и трябва да се вслушам в гласа на народа.
Ето какво направих:
Обадих се на няколко приятели и те на свои приятели из страната, за да проверим дали някъде не са цъфнали дръвчетата. След 20 минути първите доклади за „цъфналост“ започнаха да постъпват – Варна – не, Стара Загора -не, Пловдив – не, Благоевград (по-на юг, стискай палци..) = не, Сандански – да.. бинго!
Веднага проверих какъв е транспорта до Сандански – оказа се че в 14ч е най-близкия автобус, който ще пристигне час и малко преди залез – достатъчно светлина и време за една-две панорами. По това време вече беше 13:30. Взех си такъмите и махнах на едно такси от булеварда.
Аз: „До автогарата? Имаме ли шанс преди 2 да стигнем?“
Таксито: „Имаме, скачай“
Бясно каране и пристигане на автогарата в 2 без 5. Оставих голям бакшиш и хукнах към касите. Касата на фирмата превозвач, обаче се оказа празна. Бърз поглед на таблото за заминаващи и бегом към сектора от който тръгва автобуса.
Взех си билет от шофьора и се настаних готов да подремна, знаейки че цяла нощ ще правя панорами…
пристигнах в Сандански благополучно и след кратка справка се оказа, че най-скоро мога да се върна в София в 4 сутринта – с влак.
Отидох да снимам в парка. Тогава осъзнах, че няма как всички дръвчета да са цъфнали. Какво ти осъзнаване – направо си го видях . Наложи се да търся подходящи ъгли за снимане на панорама – панорамите не са като обикновенни снимки, трябват ти обекти във всички посоки на света, не само един пред теб. Намерих няколко кандидата и ги нащраках. Слънцето залезе.

До този момент в главата ми се беше оформил план за остатъка от нощта. Щях да намеря интернет клуб, да си платя за цяла нощ и да правя панорамите на лаптопа си.
Качих се в първото такси:
Аз: „До някой денонощен интернет клуб“
Таксито: „Има само един, то тоя бизнес замря, всеки си има компютър в къщи вече.“
Пристигнахме в клуба и се оказа че не е денонощен.
Бърза смяна на плана – намерих най-евтиния хотел с интернет, който можах. Дори като разбраха, че няма да спя ми направиха отстъпка. Настаних се, хапнах и започхах да сглобявам панорами.
Това беше преди 5 часа. В момента пиша това от хотелската стая и съм на път да хвана влака наобратно. Не можах да реша коя от всички панорами е най-добра. Да живее скайп и приятелите, които ми препоръчаха да оставя тези 3 които са в картичката сега.
Надявам се да ви харесат!
Не забравяйте да се абонирате от горе в дясно за бъдещи панорами.

Искате да направите своя картичка? Само попълнете данните тук и натиснете „Създай картичката“:

Ако картичката не работи, вероятно сте сложили грешен номер на пожелание – проверете пак или опитайте без номер. При проблеми ми пишете коментар.

Както винаги ако искате друг вид пожелание, напишете го като коментар тук и ще го добавя.
Честит празник!

Номера на пожелания:

Пожелание номер 1
—————–
/Получател/
Честита първа пролет!
/Подател/
—————–

Пожелание номер 2
—————–
/Получател/
Цялатата тази красота от пролетта нека се прененсе в душата ти и да те дари с приятни мигове, весело настроение и творчески полет! Честита първа пролет
/Подател/
—————–

Пожелание номер 3
—————–
/Получател/
Нека с красотата на пролетта при теб да дойдат щастието и радостта!
/Подател/
—————–

Пожелание номер 4
—————–
/Получател/
Нека тази пролет, макар срамежлива и плаха,
да докосне с обич сърцата и възроди красотата!
С пожелание за светли дни,
—————–

Пожелание номер 5
—————–
/Получател/
Spring is slow and shy this year,
Yet, may it warm up your heart
and fill your days with joy and light!
With every best feeling,
/Подател/
—————–

Пожелание номер 6
—————–
/Получател/
Happy spring!
/Подател/
—————–

Be Sociable, Share!