МВР удари „Недосегаемите”

4
Добави коментар
them0bster
them0bster

вторник, 14 юни 2011 г. 23:03 ч.

Специализирана операция под името„Недосегаемите” на МВР, ДАНС, НАП под ръководството на Софийска градска прокуратура започна на територията на цялата страна. Основната задача е да се предотвратят ДДС измами.

Зам. – градският прокурор на София Роман Василев заяви, че от няколко месеца тече работата по организирана престъпна група, занимаваща се с много популярното нещо, което в последно време е започнало да измества битовите кражби – това са измамите с ДДС, акумулирането на ДДС и нанасяне на щети за бюджета.

Службите са атакували група работила от 2005 година.

„Според анализа на МВР и НАП за периода 2010 – 2011 г. са причинени щети за  над 21 млн. лв.”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред агенция „Фокус” и уточни, че това са щети само за 2010 и 2011 г.

Министърът на вътрешните работи допълни, че се провеждат процесуално-следствени действия и са разпитани 11 лица. Специализираната операция „Недосегаемите” се очаква да продължи през цялата нощ.

По операцията се проверяват 16 адреса в София, както и адреси в Добрич, Пазарджик и Враца. Освен това се проверяват счетоводни къщи, офиси и домашни адреси. Иззета е счетоводна документация, компютърна конфигурация.