The Mall прави още един търговски етаж :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
271
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В софийския търговски център The Mall ще бъде обособено още едно ниво за търговски площи. Собственикът на сградата Hystead Limited обясни за Economic.bg, че е купил част от останалото пространство, притежавано от Carrefour преди да напусне страната, и там ще се настанят брандове, някои от които в момента не съществуват на българския пазар.

За обновяването на търговския център стана ясно от отчета на компанията за второто полугодие на 2018 г. От фирмата обясниха, че преобразуването на етажа ще струва около 23.5 млн. евро. „Планираме да отворим по-голямата част от етажа до края на май, а останалите наематели ще открият обектите си през август 2019 г.”, коментират от Hystead Limited.

Новите магазини в мола ще бъдат над 40 като. Освен Billa, която също ще се настани на част от освободеното от Carrefour просттранство, до нея ще се настанят Jysk, Sinsay, Matstar, Mercari и др. В мола ще открие и първия обект на полската верига за дрехи и стоки за дома Pepco.

Други планове включват модернизиране на общите части в търговския център и открития паркинг.

В Югоизточна Европа Hyprop продължава да се възползва от предимствата на благоприятната макросреда, пише в отчета си дружеството. „Разширяването на търговски площи в портфейла на Югоизточна Европа е изключително важно, тъй като всички молове са почти напълно заети, а търсенето на наематели е силно”, добавят от компанията.

Базираното в Обединеното кралство дружество Hystead Limited (Hystead), собственост на Hyprop Investments Limited (Hyprop) и PDI Investment Holdings Limited (PDI), купи The Mall на бул. „Цариградско шосе“ през лятото на 2017 г.

Това бе четвъртата придобивка на Hystead в Югоизточна Европа, като брутната стойност на активите на компанията достига приблизително 460 млн. евро.