Безплатни очни прегледи на ученици

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Безплатна профилактика на всички видове проблеми с очите за ученици ще се проведе на 5 септември в Токуда Болница София. Прегледите ще се осъществяват само след предварително записване на 02/403 4000 и 02/403 4911 и са насочени към всички ученици на възраст от 7 до 18 г. с или без установени заболявания на очите. В инициативата са включени консултация със специалист-офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на  очните дъна и измерване на вътреочното налягане, съобщават от болницата.

„Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често.” – алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.

Всички родители, които желаят да прегледат своите деца в ученическа възраст, както и всички по-големи ученици, които сами проявяват отговорност към зрението си, могат да заповядат на 05 септември от 09.00 до 14.00 часа в Многопрофилния детски център на Токуда Болница на първи етаж. Изисква се предварително записване на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911. За прегледите не са необходими направления. При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

 

София /
България