Чай за Отслабване: Зелен чай като средство за отслабване

3
Добави коментар

Още при династията Мин, даже и преди това, зеленият чай е бил използван като средство за отслабване и лечение на различни болести. Също и за превантивна мярка срещу различни ракови заболявания и повишаване на имунитета на организма.

Откритите полифеноли в зеления чай са дали повод на много фармацевтични компании да се съсредоточат в изследванията и проучванията на зеления чай. Включвайки го в своите продукти за отслабване и възстановяване на организма.

Отслабването посредством зелен чай е така подходящо, защото при него не се наблюдават странични ефекти или други аномалии. Както при продуктите С ефедрин например, които могат да повишат сърдечния ритам и да доведат до различни проблеми със сърцето и други органи. Чаят регулира обмяната на веществата, повишава метаболизма и регулира нивото на вредния холестерол в тялото. Постига се баланс в целия организъм и по този начин, в крайна сметка, се стига и до лесна загуба на излишни килограми.

Не трябва да се пропуска и факта, че чаят действа и като средство потискащо апетита. В чикагският университет са направили експеримент с плъхове, на който дълго време е даван зелен чай, това е довело до намаляване на теглото на животните с 21%.