А сега накъде?

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Фаворит за поста нов национален селекционер е Ивайло Петев. Той е предпочитан от президента на БФС Борислав Михайлов и повече от половината членове на Изпълкома на централата

Преговорите по договора на Петев ще започнат веднага, въпреки че той ще има ангажименти около делото във ФИФА заради некоректно отношение от страна на последния му клуб АЕЛ от Лимасол. 

Наставникът се раздели с кипърския клуб, след като остана на една точка от шампионска титла миналия сезон. В България за два сезона Петев спечели два пъти златото с „Лудогорец“.

Нов треньор ще има до месец, а през този период ще бъдат огледани три кандидатури на български специалисти. 

Голямата деветка на златния ни отбор Любо Пенев води България почти 3 години, но и той не успя с тима, който обезсмисля усилията на всеки свой треньор в последното десетилетие.

„Яд ме е, че се наложи да сменим Любо Пенев – призна Михайлов след заседанието на Изпълкома. – Разделяме се като приятели, той успя да направи добри неща. Тези играчи не го заслужават. Основните виновници са футболистите, но обикновено при недобри резултати си отива треньорът.“

Срещата на ръководителите на БФС започна с гледката на запалянко с националния трибагреник пред сградата на съюза, който подкрепяше Пенев.

Михайлов изключи възможността чуждестранен треньор да поеме националите, а у нас друг вариант е Стойчо Стоев, който е свободен.

Националите изпускат 2,5 млн. евро

Националите изпускат отборна премия от 2,5 милиона евро, която ще разделят при класиране за европейското. В момента България е на четвърто място в групата с 4 т., третата позиция дава право на бараж, а първите 2 места – директна квота за Евро 2016.

Те са си виновни, че ги изпуснаха, на практика отписа шансовете ни президентът на БФС Борислав Михайлов.

Има ли треньор за тях?

Борислав Михайлов призна: Националният отбор е на дъното. И добави: „Футболът обаче не.“

Президентът на БФС каза още, че националите са най-големите виновници за неуспехите. Това го слушаме вече 10 години, за които се смениха 9 треньори.

Любослав Пенев направи силен старт в миналите квалификации и България имаше шанс за класиране на Мондиал 2014 до последния сеанс от есенни мачове. Но загуба в Армения с 1:2 ни прати зад борда.

Любо Пенев отлепи ютията, призна и Михайлов. Той каза и ключовото – играчите не заслужават този треньор.

Да се чуди човек как победител като Пенев се е чувствал в съблекалнята на настоящите национали, у които видимо липсва тази характеристика.

Само той си знае.

Източник: „Труд“