myPR.bg – прес съобщения и PR новини

4
Добави коментар
mypr
mypr

07 Юли 2010г.

Новата система намалява разходите за печат и вредното влияние върху околната среда

НР обяви нова система за печат от серията Deskjet. Тя предлага на потребителите високо качество, надеждност с ниски цени на устройството и консумативите и по-малко вредно влияние върху околната среда.

Новата система е с преработен дизайн и нови мастилници, които са съвместими с новите Deskjet принтери. Резултатът е печат на документи с качество на лазерен принтер, живи цветове на изображенията на цени, подходящи и за най-ценово ориентираните клиенти.

HP Deskjet 2050 All-in-One
Многофункционалният HP Deskjet 2050 е надежден принтер с приятен външен вид. Клиентите могат да извършват всички всекидневни операции – сканиране, печат и копиране, на достъпна цена. Новото устройство е лесно за настройване с подобрения софтуер за бърза инсталация, който заема и по-малко място на хард диска на потребителите.

HP Deskjet 2050 All-in-One е първият от новата гама Deskjet принтери, използващи мастилниците HP 301. Цялата гама е с малък мотор, който консумира по-малко електроенергия. Моделите имат и печатаща глава с нов дизайн и директен път на листа, специално създаден за новата система за печат.

Новата гама Deskjet ще се продава със стандартните мастилници HP 301 черно и HP 301 трицветна.

Мастилници HP 301 с голям и стандартен капацитет
Мастилниците HP 301 с голям и стандартен капацитет са проектирани, за да предложат изключително качество при печат на обикновена хартия. Те са с ново багрилно мастило при трицветната мастилница и с ново пигментно мастило за черното.
HP 301 се предлага в стандартен и голям размер, както за черната, така и за трицветната мастилница. HP 301 със стандартен капацитет осигурява точен и надежден печат, който е синоним на оригиналните консумативи на НР. За клиентите, които печатат повече, мастилницата с голям капацитет HP 301XL черно предлага 2.5 пъти повече разпечатки от стандартния размер, докато трицветната HP 301XL осигурява два пъти повече страници от стандартната трицветна мастилница. И двата размера произвеждат повече страници на по-ниска цена от предишните модели мастилници, използвани на Deskjet.

„НР разбира, че сегашната икономическа ситуация е направила нашите клиенти по-ценово ориентирани. Мастилниците HP 301 работят като част от една обща печатаща система, която е предназначена да намали разходите за печат и вредното влияние върху околната среда. НР промени дизайна на своите Deskjet принтери, за да могат потребителите да използват тези нови консумативи и да предложи на клиентите по-голям избор, без да се намалява качеството,” каза Дейвид Джоузеф Раян, Вицепрезидент „Мастиленоструйни устройства и уеб приложения”, „Решения за печат” (IPG) в HP.

По-добри за околната среда
HP Deskjet 2050 All-in-One и HP 301 са създадени с грижа за околната среда.

В активен режим HP Deskjet 2050 All-in-One използва наполовина от нужната електроенергия на своя предшественик и е одобрен по програмата ENERGY STAR. Принтера се продава с торба, която клиентите могат да използват за пазаруване, след като разопаковат устройството. Торбата също улеснява изваждането на принтера от кашона. Опаковката е направена от материали, които могат да се рециклират или използват повторно на 99%.

Мастилниците HP 301 са направени от рециклирана на 70% пластмаса. Тя е взета от рециклирани компоненти на използвани вече мастилници на НР и други материали като бутилки от минерална вода. Използваните мастилници могат лесно да бъдат рециклирани отново, чрез програмата на НР „Партньори на планетата”. Тя осигурява лесен и удобен начин за извозване, рециклиране и повторно използване на оригиналните консумативи на НР и се грижи нито една изразходвана мастилница да не стигне до сметищата. За момента „Партньори на планетата” се предлага само на корпоративните клиенти на НР в България, но в близко бъдеще програмата ще бъде разширена.

Освен това опаковката на HP 301 е направена от 100% рециклирани материали. Ползите за околната среда от HP 301 са детайлно описани на етика HP Eco Highlights върху кутията на устройството, който помага на потребителите да вземат информирано решение за покупка.

HP препоръчва хартиите HP Bright White Inkjet, HP All-in-One Printing и HP Printing – всяка с технология ColorLok за оптимални резултати с новата система за печат. Хартията HP Everyday Photo се препоръчва за всекидневен печат на снимки, а HP Advanced Photo за бързо съхнещи снимки с отлично качество, които са устойчиви на влага и размазване.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.