Назад към 70-те | Style of life: кино, музика, мода и начин на живот.

1
Добави коментар

Тенденциите това лято, ще бъдат повлияни от бохемският и хипи стил от 70-те години.

 

Лятото на 2015, е на прага и е време да разчистим старите дрехи от отминалия сезон и да потърсим ново вдъхновение за идващите топли дни. Какви биха могли да бъдат те? В пълна сила тук важи правилото: Всяко ново, е добре забравено старо!

Какво е присъщо за 70-те?

Разпуснати дълги коси, обувките с висока платформа, панталони  и поли с висока талия,  цветни, свободни дрехи, къси поли и панталонки, разкроени рокли, ефирни материи, деним. 70-те години, са десетилетието с най-голямо разнообразие на стилове. От свободния бохемски стил, през провокиращата диско мода, чак до бунтарското хипи движение. Затова и модата често се връща точно към тези години.

За да усетим напълно духа на 70-те, нека погледнем назад. Всяко десетилетие има своите модни икони. Идолите на това време са известните групи, певци, и актьори от емблематични филми, които за добро или лошо, влияят върху модните тенденции.  Да си припомним някои от тях:

 

Би Джийс

Би Джийс несъмнено са едни от идолите на 70-те години. С настъпването на диското, идват и промените в облеклото. Мъжете започват да носят костюми с широки ревери и разкроени панталони.

Естествено, има и неща за които не съжаляваме, а по-скоро се радваме, че си остават в 70-те. Както например тези златисти костюми, с прилепнали панталони и разгърдени сака, под които се показват окосмени мъжки гърди. Някои неща, е добре да останат в миналото :).

АББА

 

Друга емблематична група, от тези времена е шведската поп група АББА. Агнета, Бени, Бьорн и Ани Фрид са най-известните поп изпълнители, като успехът им през 70-те, се сравнява с този на Бийтълс от 60-те.

И при тях обаче не липсват примери за лош вкус. За диско модата са присъщи лъскави, цветни и тесни гащеризони, с които обаче мъжете изглеждат доста нелепо. Затова, искрено се радваме, че и те  не са на мода днес!

Джон Траволта 

 

Джон Траволта става популярен в края на 70-те години с култовият за времето филм „Треска в събота вечер“. Филмът налага както нов стил в музиката – диско, така и новаторство в мода. Емблематичен става белият костюм, с който героят на Траволта, всяка събота вечер става крал на дансинга.

Фара Фосет

 

 

 

Не можем да пропуснем и секссимвола на 70-те Фара Фосет, която става звезда с филма „Ангелите на Чарли“. Тя e едно от лицата на сексуалната революция, осмелявайки се да не носи сутиен във филма, а разпуснатите и буйни коси, стават новата модна тенденция на 70-те.

 

 

Това беше лек полъх от 70-те, за да се настроим на лятна вълна. А какво ще носите това лято, вие ще решите. Важното е да се чувствате свободни като едни истински бохеми!