Национална телевизия СКАТ

9
Добави коментар
viki86
viki86

Начало
Предавания
НФСБ
Филми
Музика
Новини

Програма
Реклама

За нас
Сателитно покритие
Избори за НС 2014
На живо
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.

Велики понеделник

От днес започва Страстната седмица това е седмицата на страданията Христови. През шестте кратки седмици на Великия пост човек се опитва да се приближи до Бога, но колкото и да се стараем между нас и Него остава бездънна пропаст, която само нашият Спасител може да запълни. Христос бидейки напълно Бог прокарва мост от земята до небето, и като Човек преминава по него т.е. и ние човеците можем да последваме Господа до Царството Му. Но всеки трябва сам да избере дали да се наслаждава на тленните земни блага или да потърси истинската радост и утеха у Бога. През тази Велика седмица православните християни се въздържат особено строго от всякакви развлечения, наслади и страсти за да почувстват с душите си Любовта на Христос, Който бе разпнат за нас и нашето спасение и да могат истински да съпреживеят Бога радостта на Неговото Възкресение и победа над смъртта.
Само един зад решетките заради незаконна сечСамо едно лице е осъдено с ефективна присъда за незаконна сеч на територията на старозагорска област, стана ясно от отчета на Регионалната дирекиця по горите. За цялата 2014-та година са постановени едва 10 присъди, при това , условни.
Ще търсят отговорност за съкратените легла в Белодробна болницаНеясни отговори дадоха от общинската администрация на Пловдив на питането на общинския съветник от НФСБ д-р Лилия Учкунова за Белодробна болница „Кудоглу“. Въпреки че и до момента няма писмена заповед за ликвидиране на лечебното заведение от здравния министър, то продължава да не приема пациенти по неизяснени причини.Валентин Николов се срещна с жители на село ГурковоНародният представител от Патриотичен фронт Валентин Николов се срещна с жителите на балчишкото село Гурково. След като изслуша хората, Николов представи свършеното до момента от коалицията НФСБ и ВМРО.Ангел Джамбазки се срещна с недоволни от строителството на социален блокНедоволните жители на квартал Аспарухово, които не искат социален блок до домовете си ще получат подкрепа от евродепутата от Патриотичния фронт Ангел Джамбазки. Хората настояват на предвидените за строителството площи да бъдат изградени паркове и градини.Младежи чистят плаж АлепуДоброволци организираха екоакция за почистване на плажа Алепу край Созопол. Хората събраха десетки чували с боклуци и призоваха туристите да пазят природата.Отбелязваме големия християнски празник ЦветницаДнес православните християни празнуват Цветница – един от най-хубавите пролетни празници. Той винаги се пада в неделята след Лазаровден и една седмица преди Великден. Сдружение „Пазители на българщината” с първо общо събраниеСдружение „Пазители на българщината“ проведе своето първо общо събрание в старопрестолния град Велико Търново.Бургас празнува ЦветницаДнес православните християни празнуват Цветница – един от най-хубавите пролетни празници. Той винаги се пада в неделята след Лазаровден и една седмица преди Великден.Цветница еДнес православните християни празнуват Цветница – един от най-хубавите пролетни празници. Той винаги се пада в неделята след Лазаровден и една седмица преди Великден. В следващата ни хроника ще ви покажем атмосфера от празника в софийското село Негован, столичните квартали Връбница и Младост.Празнуваме Лазаровден!Православната църква отбелязва днес християнския празник Лазаровден. Той винаги се чества осем дни преди Великден и с него започва подготовката за Страстната седмица. В календара на християнската църква празникът е свързан с един от най-вълнуващите евангелски сюжети – с възкресението на Лазар.
Откриха приемна на Патриотичния фронт за Европейския парламентЕвродепутатът от Патриотичния фронт Ангел Джамбазки откри приемен офис във Варна. Той се срещна и с членове и симпатизанти на родолюбивата коалиция, за да се запознае със ситуацията в региона.
Общината не се управлява ефективно, има много заеми и високи данъциСвръхзадлъжнялост, отблъскване на ключови инвеститори и административна неефективност са рисковете за Община Пловдив според експертното становище на Съюза на икономистите в България. Ръководителя на Съюза проф. Кръстьо Петков е на мнение, че причината за лошото икономическо състояние на общината е начина на управление.
Оставиха в ареста единия митничар, обвинен за контрабанда на цигариЗадържаният за участие в контрабандна схема с цигари митнически инспектор Димитър Ковачев остава в ареста. Това постанови Окръжният съд в Пловдив, като мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд. Освен Ковачев по случая има задържан още един митнически инспектор.Община Бургас нарушава законаОбщина Бургас нарушава закона. ТВ СКАТ получи сигнал за нередност, свързана с парка в комплекс „Изгрев“, където детската площадка е заградена и не работи вече няколко седмици. На обекта няма информационна табела, както е по закон, която да посочва причината и срока на ремонта.НФСБ с нова структура в Козичино, хората недоволни от местната властЕдно от най-красивите български села в община Поморие – Козичино е изоставено от местната власт. Хората от селото разказаха за проблемите и неволите си години наред пред ръководството на НФСБ. В селото вече им нова структура на патриотите.Национално движение “Бг патриот” отбеляза 1 година от учредяването сиНационално движение „Бг патриот“ отпразнува 1 година. На тържеството присъстваха много гости и официални лица от ВМРО, НФСБ и членове на „Бг патриот“ от Асеновград, Карлово, Перник и от други градове от страната.
Песни за Лазаровден къщите на жителите в БусманциПесни за Лазаровден огласиха къщите на жителите на село Бусманци. Както всяка година, така и тази, млади момичета, пременени в традиционни носии пяха обредни песни, а домакините ги дариха с яйца и пари. Най-малката сред лазарките беше две годишната Алекс.
Лазаровден Софийското село Локорско също отбеляза празника.Големият „енергиен шлем” на България – Газопроводът “Южен поток”Държавата пести милиони на гърба на болни деца Ислямски център ще потурчва СофияСтоличният кмет Бойко Борисов реши да зарадва софиянци с нова „културна“ придобивка – ислямски просветен център в който да се обучава подрастващото поколение. Основният кметски аргумент е „Дали на някого това му харесва или не, не зависи от нас. Тези хора са даденост – имало ги е, има ги и ще ги има и след нас.“. Коментари и мнения по този нечуван скандал може да видите в предаването „Дискусионно студио“ с Велизар ЕнчВ момента по СКАТ

 
Следва …

Още новини

Архив
 Данни по чл.7 на ЗРТ