Ето как,правилно да миете косата си без да вредите на косъма | ПОЛЕЗНО И ИНТЕРЕСНО….

147
Добави коментар

Замисляли ли сте се дали правилно миете косата си? Всички знаем, че немитите коси губят своя блясък, променят цвета си, с две думи – изглеждат зле.

Колко често да миете косата си зависи от вида й. Мазната коса, например, трябва да си мие по-често от сухата. Не всеки знае, че преди измиване на косата, тя задължително трябва да се среши с гребен.

Това ще позволи на мъртвите клетки от кожата върху главата ви да паднат. А след измиването резултатът ще бъде чиста и бляскава коса.

Шампоанът трябва първо да бъде излят в шепата ви. След което го разтрийте равномерно по повърхността на дланите, а след това разпределете върху косата и скалпа.

Не мийте косата с много гореща или студена вода. Температурата на водата трябва да е малко над телесна температура. Последователите на йога считат, че една от причините за ранното побеляване на косата, е твърде горещата вода, с която сте я миели.

Важно е не само да измието косите си, но и да ги изплакнете добре. Изплакването трябва да е до момента, в който косата започне да „скърца“. Ако искате косата ви да блести, след изплакването я облейте с оцет или лимонов сок.

А сега да поговорим за това как се изсушава косата. Много жени използват сешоар, за да оформят прически. Сешоарът обаче малко или много гори косата. След измиване обвийте главата и косата с кърпа, подсушете я, след което я оставете да изсъхне при стайна температура. В никакъв случай не правете това близо до огън или пък под слънчевите лъчи. В противен случай косата ви ще стане суха и крехка.

След приключване на сушенето, срешете косата с гребен. Препоръчително е да правите това всяка вечер преди лягане.

Източник: ezine.bg

ЦЪКНИ ВЪРХУ ДВИЖЕЩИЯ СЕ ТЕКСТ, ГЛАСУВАЙ ЗА НАС
Ако ви е харесала статията оценете я, като гласувате със следните бутони или я споделете в социалните мрежи, които посещавате. Благодарим ви, предварително!