Lullaby: Подводният свят на Михаил Заимов

3
Добави коментар

   Когато кажеш „изложба“, обикновено си представяш  зала с хубав паркет, приятни картини, но малко посетители. Авторът обикновено е известен на малцина и произведенията му са странни, замацани и трудни за схващане. Най-често той е брадат тип с много идеи, свободно време за размишления и творчество, който накрая е решил да се реализира, наемайки скромна галерия с цел да се представи на света.

   Да, ама не. Както беше известено от един висок билборд с рибка на него, днес в 19:00 в София беше откриването на изложбата на „Михаил Заимов“ – „Подводен свят“.За голямо мое учудване в далечината забелязах огромна навалица пред галерията. И първото, което видях, беше… Ути Бъчваров, а след него – тълпа от официално облечени хора с винени чаши в ръка. Сред тях бяха и Деси Тенекиджиева и още лица, за много от които предполагам, че са известни. Общото между тях беше, че изглеждаха много изискано и повечето бяха облечени в бяло – бели рокли, бели костюми, бели шапки; или светли цветове като екрю, бежово. Даже и галерията беше обляна със същите цветове – стени, под, буфер, покривки.   Имаше и доста представители на по-фината част от мъжкия пол – вероятно също известни и интересуващи се от културни събития. Разговорите бяха изискани, тембърите – малко преправени. Особено женските. Звуци като с, з, ч бяха особено отчетливи, но това е етикетът явно. Признавам ги обаче за хубавите фигури – явно във времето, в което не са сред обществото не си губят времето.

   Иначе самите фотографии ги признавам. Скриха ми шапката. Фотографът наистина се беше постарал. Гмуркал се е къде ли не, плувал е около акули, потънали кораби, морски създания и звездички. Самите му творби вървяха между 1 200 -1 600 лв – цени, които сигурно целят да избият таксите за реклама + зала за вход свободен. И интересното е, че голяма част вече бяха продадени. Сигурно са надигнали имиджа на светските личности, новите им притежатели поне с 1-2 пункта. 

   Приятно събитие. Дано има още такива. ☺

Твоята гледна точка има значение! Затова всяко твое мнение, убеждение, съгласие, противоречие може да заповяда, да влезе, седне и изпие чаша ободряваща напитка в полето с коментари.  Даже и да си Анонимен 🙂