Карнавал на пеперудите ще се проведе за първи път в БългарияКарнавал на пеперудите ще се проведе за първи път в България

Карнавал на пеперудите ще се проведе за първи път в БългарияКарнавал на пеперудите ще се проведе за първи път в България

„Карнавал на пеперудите – летящите цветя над Полско-скакавишкия водопад” ще се проведе на 24 и 25 юли в село Полска Скакавица, Кюстендил.

Карнавалът на пеперудите е посветен на обявената от ЮНЕСКО 2010 г. за Международна година на биоразнообразието и на сближаването на културите - „Биоразнообразието – ние сме част от него”.

В рамките на двата дни ще се проведе карнавал за възрастни - вечер с маски и  костюми, домина или само крила на пеперуди. Ще бъдат определени места за палаткови  лагери.

Деца от детските градини и началните класове от училищата от Кюстендил ще  дефилират с костюми на пеперуди, срещащи се по Земенския пролом и в България. Децата ще представят свои авторски творби - рисунки, пана, стъклопис, изработка от глина, керамика, хартия, плат, мъниста, плетива, гоблени, бижута, тесто и всичко друго, от което може да се направи пеперуда.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм  на пеперуда, за най-ефектно и артистично дефилиране, за...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност