„Разрязване“ стана най-успешният филм на ужасите за всички времена / Кино / Любопитно / Ekip News

12
Добави коментар
vdd
vdd

Снимка: images.eonline.com

Снимки към новината

Хорърът в няколко серии „Разрязване“ (Saw) бе обявен от Книгата на рекордите „Гинес“ за най-успешен сериен филм на ужасите за всички времена, съобщи „Ройтерс“, като цитира един от продуцентите на „шедьовъра“, Марк Бърг.

Бърг изрази учудването си от факта, че „Разрязване“ е надминал такива класики като „Петък 13-и“, „Кошмар на Елм стрийт“, „Хелоуин“ и „Тексаско клане“, а това свидетелства за качеството на актьорския състав и екипа

Широкоекранният сериал се състои от 6 филма, всеки от които излиза в отделна година веднага след Хелоуин от 2004 досега. Последният, седми филм, ще стартира тази година на 29 октомври, и ще го има и в 3D – вариант.

Според дистрибутора „Лайънсгейт“ сериите на „Разрязване“ заедно са събрали приход от 730 милиона долара и са „продали“ 30 милиона DVD. Централният персонаж във филма е убиецът, именуван Триончето, който измъчва психически жертвите, преди да ги убие жестоко. Бърг сподели, че при снимането на втората част на филма продуцентите взели решението да „гравират“ една история от 7 части, след която няма да има повече продължения.  Според него феновете ще очакват с нетърпение финалната част. „Във всеки филма оставяме някои отворени въпроси, на които се отговаря в следващия. В последния ще отговорим на всички възможни въпроси“ – каза той.