Безсъние. Кодирам…: Дилема. С какво хоби да си запълня свободното време?

6
Добави коментар
paveludiq
paveludiq

Снощи не публикувах допълнителен блог пост, защото гледах лекции за програмиране от 86-та година. Ако не бях, снощи щях да пусна блог пост относто reStructuredText и Sphinx. Тези теми са интересни, и някой ден ще им обърна внимание, но днес ми се пише за нещо друго. След като един вид завърших проекта си за игра морски шах, и след като публикуах черновата на туториъла ми за Python, започнах да се чудя, какво да правя. Да, туториъла все още има нужда от работа, и трябва да напиша 2-рата част, също така, морския шах още няма изкуствен интелект. Обаче на мен тези неща не са ми толкова интересни, колкото бяха, когато си казах че искам да ги направя. Време е да си намеря други проекти, нещо което да ми е интересно, и върху което да си блъскам главата няколко седмици, и по възможност да прави нещо истинско.

Намирането на нов проект е вариант, друг вариант е да прочета документацията на споменатия горе reStructuredText и да работя върху туториъла, използвайки го. Или пък да се посветя на някое от другите ми многобройни и интересни хобита, които не съм практикувал от известно време, или пък да си намеря нови. Общо взето съм в нещо като мини- криза.

Мога да си изтегля някоя книга за рисуване, и да се посветя на това, последните няколко дни отново започнах да рисувам и искам да си обогатя уменията.

От друга страна обаче, напоследък се заинтересовах от електроника и схеми, може да се задълбоча в тази област. Или пък да си изтегля документацията на Django и да пробвам да си направя някакъв сайт.

Или пък, може да пробвам да се науча да играя шах като хората, или поне да оцелея повече от 5 хода.

Това са общо взето нещата, които са ми интересни в момента, може да се каже че не знам какво да избера, в крайна сметка довечера ще медитирам и е възможно да избера някое, или да избера нещо което въобще не е в списъка. Разбира се, след седмица- две, ще имам други интереси и пак ще съм в това състояние, случва ми се често, искам да знам всичко. Кофти. Както и да е, ако има някой интересуващ се, ако избера нещо, ще го съобщя в twitter.