ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ – Следвай чувствата си – смей се, плачи,мечтай, греши,учи се …

8
Добави коментар
ts21021
ts21021

ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ
Най-голямата грешка е да не опознаеш никого  – Томас Карлайл
Да опознаеш себе си добре изисква много смелост.Много по-лесно е да се скриеш зад маска , отколкото да се видиш такъв, какъвто си в действителност. Мнозина от нас мислят, че са идеални и че нямат нужда да се променят, че са в центъра на Вселената…тези хора имат голям проблем.
Ако искаш да се опознаеш повече и да се промениш към по-добро, трябва да си готов да приемеш своите недостатъци, страхове, слабости и грешки. Ако имаш нужда да бъдеш постоянно сред други хора , които да те  забавляват и разсейват, значи все още се страхуваш да се срещнеш със истинското  си Аз.
Прекарай известно време напълно сам и виж как ше се почувстваш.Ако усещането е приятно и не се притесняваш от тази самота, значи си в процес на опознаване. Да опознаеш себе си означава да имаш желание д бъдеш със себе си. След като го направиш, трескавото търсене на заместители и неща , които да те разсейват и сред които да избягаш, ще спре да управлява  живота ти.  Вече ще имаш свободата сам да избереш какво да ти носи радост и тази радост ще те изпълни целия.
Послание за деня
Дори да се чувстваш неудобно, отиди някъде сам и прекарай известно време без други хора. Само така ще имаш шанс да се опознаеш.Може да откриеш , че си чудесна компания.
Д-р Бърни Сийгъл-Балсам за душата -365 послания за всеки ден

Само регистрирани потребители могат да гласуват   

Вашият глас беше приет   

2

 гласа

Посещения(9757)  |  Добави в любими  |  Напиши коментар