myPR.bg – прес съобщения и PR новини

3
Добави коментар
mypr
mypr

01 Септември 2010г.

Корейската компания триумфира с революционни триизмерни телевизори, системи за домашно кино, Blu-Ray плейъри и прожекционни апарати на изложението IFA

София, 1 септември 2010 г. – Прототип на плазмен 3D телевизор с изумителния диагонал на екрана от 180 инча, както и най-тънкия FULL LED телевизор в света с дебелина под 9 мм представя LG Electronics на технологичното изложение IFA в Берлин тази година. Това е малка част от новите модели триизмерни устройства на корейската компания, които дебютират на изложбата. Сред тях са и най-новите NANO FULL LED и плазмени телевизори, системи за домашно кино с 3D картина и звук, Blu-Ray плейъри, както и пълна серия 3D проектори.

FULL LED и плазмени 3D телевизори

LEX8 е най-тънкият FULL LED телевизор в света – 0,88 см, но държи и рекорда в сегмента за най-тесен панел – 1,25 см. За първи път в производството на телевизори в света, LG оборудват LEX8 с NANO Lighting технология, която прави картината по-ясна, по-ярка и по-чиста от когато и да било. LEX9 пък е триизмерният телевизор с най-големия LED LCD екран в света – забележителните 72 инча, както и LX9500, който е първият FULL LED 3D телевизор в света. LG FULL LED 3D телевизорите предлагат най-ярката триизмерна картина на пазара, благодарение на светлинните LED елементи зад екрана. Докато всички FULL LED 3D телевизори са снабдени с локализиран затъмнител, при LEX8 тази функция е надградена с най-новата технологична разработка на LG – системата Micro Pixel Control. За подсилване на яркостта на изображението LEX8, LEX9 и LX9500 са оборудвани и с TruMotion 400Hz технология, която дава ултра бърза актуализация на картината и съответно подобрява 3D изображенията. За невероятното триизмерно преживяване, при което 3D образите практически „изскачат” от екрана, спомага и изключително тесният панел с дизайн INFINIA.

На изложението LG ще представи и прототип на плазмен 3D телевизор с изумителния размер на екрана от 180 инча. Корейската компания ще демонстрира и PX950N, който е първият сериен плазмен 3D телевизор на LG и първият в света телевизор с 3D THX Certification – най-високото признание за триизмерно кино качество на изображението на телевизионен екран. За да бъде още по-наситено триизмерното изображение, се грижи системата 600Hz Max Sub-field Driving с детайлното възпроизвеждане на изображенията дори при най-бързите екшън сцени. Благодарение на LG 3D панела светлината се пречупва по-бързо за най-ясната и чиста картина. Освен това самостоятелно светещите пиксели на плазмения телевизор позволяват по-широк ъгъл на видимост. Така зрителите виждат цялостни ясни 3D изображения от всяко удобно за тях място или положение. Функцията Multi Picture Format (MPF) дава възможност на потребителите да включват директно към телевизора своите 3D фотоапарати и камери и да гледат на голям екран своите триизмерни снимки и филми. Както всички FULL LED модели, и PX950N осигурява непрекъсната интернет връзка през NetCast ™, DLNA сертификат и безжична AV връзка. С тези функции, зрителите имат достъп до все по-голям брой 3D филми и предавания, независимо дали те са онлайн или се съхраняват в дигиталните библиотеки на потребителите.

3D Blu-Ray системи за домашно кино

Новите 3D Blu-Ray системи за домашно кино LG HX995TZ и HLX55W комбинират изключително високото качество на картината с истински кино звук, като в допълнение имат NetCast ™ и DLNA свързване. Първият модел разтърсва със саунд с мощност 1100 вата, а дизайнът му позволява стенно окачване и успешно вграждане във всеки интериор. Втората система, LG HLX55W, е по-компактна, но не по-малко ефектна и ефективна. Тя има единичен стилен черен блок с вертикален Blu-Ray Disc ™ плейър в центъра, който гарантира изключително качество на изображенията. То се допълва от 430 вата и 4.1-канален пълен съраунд звук. Триумфът в новата серия е HX900 – първата система за домашно кино на LG, възпроизвеждаща истински 3D звук. С този модел корейската компания представя изцяло нова концепция за домашното озвучаване, при която 3D звукът е толкова дълбок и реалистичен като 3D изображението.

3D Blu-Ray Disc ™ плейъри

HR550, BD590 и BX580 са трите нови Blu-Ray Disc ™ плейъра на LG, които могат да възпроизвеждат както 3D, така и класически 2D изображнеия с изключително качество. Първият модел е с вграден тунер DVB-T/C/S, който изключва необходимостта от допълнителен цифров декодер. Така зрителите могат да записват предавания или филми по един канал – включително в 3D – докато гледат филм през Blu-ray диска. BD590 пък предлага същите превъзходни функции като HR550 с изключение на вградения харддиск. HR550 и BX580 имат възможност за онлайн свързване чрез NetCast ™ и DLNA.

3D проекторите

LG увеличава възможностите за 3D забавление с два 3D проектора – единствените, които предлагат избор на Dynamic и CINEMA 3D, за едно истинско кино преживяване у дома. Първият в света Cinema 3D проектор с единичен корпус и два генератора за предаване на FULL HD изображения е CF3D. Устройството прожектира изключителни 2D и 3D изображения с диагонал до 200 инча. TruMotion 100Hz технологията практически елиминира замъгляването на картината, а благодарение на 3D Auto Picture Calibration функцията, CF3D предлага оптимална яркост и чистота на изображението. Проекторът се предлага с шест чифта очила, с които потребителите могат да гледат 3D прожекция у дома в компанията на семейство и приятели.

На тазгодишното издание на IFA LG представя и BX327 – 3D прожектор от Dynamic 3D-type, използващ DLP link 3D технология и максимален диагонал на прожектиране до 150 инча. Той предлага изключителна яркост от 3200 ANSI лумена, превъзходни цветове и контраст на 0.55 „DMD. BX327 възпроизвежда впечатляващи 2D или 3D изображения със силно изразени контури. Той е единственият сред DLP Link 3D проекторите с HDMI технология, което означава че работи без да има нужда от 3D-съвместими графични карти.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 06657.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на домакинските електроуреди и мобилните комуникации. В компанията работят повече от 80,000 души в над 115 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 5 бизнес подразделения – Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions и Mobile Communications – с продажби в световен мащаб от 43.4 милиарда щатски долара към края на 2009 г. Компанията е водещ световен производител на мобилни телефони, климатици, плазмени плоскоекранни телевизори, перални машини с предно зареждане, оптични записващи устройства, DVD плейъри и системи за домашно кино. За повече информация: www.lge.bg