Най – големият град в света

42
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

– September 10, 2010Публикувано в: Градове, Пътешествия, Снимки и Клипчета

287 Flares

287 Flares

×

Знаете ли, че по последни данни най – големия град в света отдавна не е нито Ню Йорк, нито Мексико Сити. Всъщност най – големия град в света е дом за над 32 милиона човека, вижте повече за него.

Днес отново нарамваме раниците и се насочваме към най – бързо развиващият се град в Китай. Чонгкинг, който със своите 32 милиона жители спокойно може да бъде наречен най – големия град в света се намира на брега на река Ян Дзъ.

За съжаление многото хора живеещи на едно място дават своето отражение върху екологията също така. Този град е един от най – замърсените в цял Китай, което си е доста замърсено. Има все пак планове това да се промени в бъдеще.

Естествено един град с такова население се нуждае и от много добре организирана инфраструктура, което като повечето големи китайски градове тук също присъства на много добро ниво.

Чонгкинг е един типичен пример за град разрастващ се по – бързо отколкото картографите могат да чертаят, затова следващият път като си помислите, че София е прекалено пренаселена със своите 2 милиона жителя сетете се за 32-та милиона на този град.

Neshtoto.com