Анализ на минералната вода в село Баня | Минерални извори в село Баня БлагоевградскоБаня минерални извори СПА минерална вода…

23
Добави коментар
SpaskaA
SpaskaA

Минералната вода в село Баня е със средна температура 58° C

Един литър минерална вода има следното съдържание:
 Аниони:  флуор  8.5 мг
 хлор  9.1 мг
 сулфат  47.68 мг
 хидрофосфат  0.02 мг
 хидрокарбонат и карбонат  134.2 мг
 Катиони:  натрий и калий  87.26 мг
 калций  1.6 мг
 магнезий  0.49 мг
 желязо  0.04 мг
 метасилициева киселина  74.8 мг

Общата сума на минерализацията е: 364.71 мг в 1 (един) литър.

Действие на минералната вода при външна употреба

      Минералната вода може да се използва за балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, както и за стари травми – счупвания на кости, изкълчвания, натъртвания, ревматизъм, ишиас, ломбаго, дископатия, гръбначни възпаления, хронични гинекологични заболявания, възпалителни заболявания на нервната система, камъни в бъбреците, черния дроб, стомаха, урологични и кожни болести – акне, псориазис, трипер, сифилис, възпаления на дихателните пътища, неврози, както и хронични натравяния с някои тежки метали (радиоактивен стронций, церий и др.)

Противопоказани са полиартрити с прогресиращо развитие при наличие на деформация, анкилози и др.

Действие на минералната вода при вътрешна употреба

Хидрокарбонати

Хидрокарбонатите определят основното физиологично действие. Играят важна роля за поддържане на алкално-киселинното равновесие в организма. Хидрокарбонатните йони, в съчетание с натриевите подпомагат нормализирането на стомашната секреция (стомашните сокове).

Хлориди

Хлоридите засилват понижената секреция на стомашния сок и увеличават киселинността му.

Сулфатни и магнезиеви йони

Сулфатните и магнезиевите йони дразнят леко лигавицата на стомаха, повишават неговата кинетика и предизвикват умерено изразено слабително действие. Това е много полезно за възрастните хора е лица, които водят заседнал начин на живот. Тези йони са полезни също за нормалната работа на сърдечно-съдовата система.

Калциеви йони

Калциевите йони са особено важни за различните телесни функции на зъбни и костни сустанции. Минералната вода допълва дефицита в организма от калциеви йони.

Флуор

Флуорът е съществен за здравината на зъбите и костите.

Метасилициева киселина

Метасилициевата киселина оказва благоприятно действие върху храносмилателната система, като възпрепятства процесите на разлагане на токсичните вещества и по този начин има детоксиращо действие.

Връзки: История на Баня
Икономически възможности и развитие на Пиринския край
Село Баня в световна интернет енциклопедия

Забележка**

Уважаеми посетители!
Това е само кратка спесификация на минералната вода в село Баня разложко. Информацията е събрана от интернет пространството. Страницата е изградена единствено, за да ви представи тези данни за ваше улеснение. Съдържанието предоставено тук е единствено за информационни цели и то не препоръчва медицински съвети. Винаги търсете съвети от вашия личен лекар или съответния специалист по въпроси, които имате относно състоянието на вашето здраве. Никога не пренебрегвайте професионалното медицинско мнение и не отлагайте търсенето на такова поради нещо, което сте прочели с помоща на тази интернет страница. Възприемането на информация и препоръки предложени от редактора на страницата или трети сайтове, към които ви предоставяме връзки е изцяло на Ваш риск и отговорност. Редакторът на страницата е положили достатъчно усилие, за предоставянето на тази информация, но същевременно не носи никаква отговорност за предприета самоинициатива или самолечение от ваша страна.