Манчестър Юнайтед – Ливърпул 13.01.2013 15:30

1
Добави коментар
jacktravolta
jacktravolta

Едно от най-вълнуващите дербита на Премиър Лийг е именно това, между отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Частица от безкрайния спор, кой е най-великият клуб в Англия, се решава с всеки един отделен мач между тези два емблематични отбора. Точно за това, всеки техен сблъсък е от огромно значение за привържениците им. Временната форма е без значение, що се касае до това дерби, което винаги предлага огромна доза емоции и наслада на любителите на футбола по цял свят. И двата отбора претендират за титлата „Най-велик клуб в Англия“, но Манчестър Юнайтед вече води на своя опонент с 1 отличие повече (60 трофея за Юнайтед срещу 59 за Ливърпул). От тук вече се пораждат и многобройни спорове, относно кое отличие е с по-голямо значение.

От 2000г. насам равният резултат е рядко срещан в това дерби. Въпреки по-сериозните успехи на Юнайтед през последните години, резултатите в директните сблъсъци с Ливърпул са сравнително балансирани. Домакинското предимство играе важна роля в тези мачове, но това съвсем не ги прави по-предсказуеми. Последното дерби се състоя на Анфийлд, а с трите точки си тръгнаха „Червените Дяволи“. Феновете на Ливърпул от своя страна, определено си спомнят със задоволство разгромът с 1:4 през 2009-та година, при гостуването на любимците им на Олд Трафорд.

Позициите в класирането не са от значение, когато говорим за този сблъсък. Въпреки това, е добра идея да се обърне внимание на факта, че Юнайтед има комфортна преднина от 7 точки на върха, докато Ливърпул заема 8-мата позиция, изоставайки само на 3 точки от шестия Арсенал. И двата отбора се намират в страхотна форма – бомбеното нападение на домакините просто не може да бъде неутрализирано от противниците им, докато Ливърпул спечели 5 от последните си 7 мача и демонстрира много атрактивен футбол.

Би трябвало да станем свидетели на драма, гарнирана с доста голове и сериозен брой картони. Винаги е трудно да бъде изведена адекватна прогноза за подобен тип двубои. Все пак, според букмейкърите отборът домакин е фаворит, като коефициентите за победа на Манчестър Юнайтед варират около 1.90