Значи можело! Докато едни чакат помощи, бият лекари и полицаи, други ни убеждават, че интеграцията не е мит

1
116
Добави коментар
slavchev
slavchev

Напоследък “циганин” стана мръсна дума. Циганите крадат… не работят… нападат лекари, бият полицаи… чакат помощи и живеят на гърба на държавата.

Но на всеки хиляда примера, че т.нар. интеграция е загубена кауза, се среща поне един, който ни убеждава, че не всичко трябва да се слага под общ знаменател.

Историята на Рамбо стана хит в социалните мрежи. Trg.bg ви я представя без редакторска намеса. Преценката – оставяме на Вас!

“Провокирани от всекидневните цигански набези и агресивни посегателства,всички заклеймихме целокупния ромски етнос и дамгосахме цялата тази социална прослойка под един знаменател. И наистина, последните действия на ромското общество, сериозно подкопава устоите на българската толерантност. Първичните им действия и прояви на жесток цинизъм инспирира съответната реакция у хората. Стигна се и до там, будни българи да проявят крайно шовинистки прояви с лозунги от рода на ,,разстрел, ,,циганите на сапун” и др……донякъде напълно основателни!

Но дори и в купчината пасмина, отказваща всячески да се интегрира, дори и в десетките, стотици, хиляди (надявам се процента да не е по-голям) роми неприемащи обществено политическите, социални и морални норми на обществото – ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ.

Прецедентът на циганското желание за интеграция е факт!

КОЙ не познава момчето от снимката?

КОЙ не е виждал това яко цигане?

НА КОЙ още не е работил, този смея да нарека истински българин!?!

Всяка сутрин,този ромски лъв стои и чака на градинките срещу джамията, някой да го наеме на работа. Не се страхува от предизвикателствата на хамалската ангажираност и като една неуморна машина, напълно оправдава избора му. Водил съм десетки пъти разговори с него и всеки път започват по един и същ начин-БАТКА, ИМАШ ЛИ РАБОТА ЗА МЕН?

Всеки следобед, след къртовски труд, мускулестото цигане е във фитнес залата и тренира, а когато ме срещне сутрин на плаца, беседите ни минават в съвети за хранене и бодибилдинг стратегии.

Мотивацията му за работа е огромна, а завидните му лингвистични способности, напълно напълно заслужават имиджа, който му градя. И тук суперлативите за този цигански пример няма да свършат, защото съм респектиран от нещо, с което персонално аз не мога да се похваля:

Ромският Аполон не е осъждан, не е следствен и не е прекрачвал прага на районното полицейско управление. За него подобен род на действия са нетипични и неприемливи!

Граждани, нека не оставяме безучастни към един достоен за подражание човек!

Нека не гледаме индиферентно на едно истинско желание за интеграция от младия ром, решил да се еманципира от порочните практики на неговия етнос! Нека по този начин стимулираме личният му избор да бъде пълноценен български гражданин”, пише Милен Георгиев във Фейсбук групата Айтос Нюз.

Свързани