vlpreslavski: Най-странните закони по света

219
Добави коментар
preslavski
preslavski

Ако си мислите, че нещо не е наред с нашите закони, помислете пак. Прочетете какво е сътворил световният законодател и преценете сами дали нашите са странни. Някои от законите са на „възраст“.

1. Който е пътувал по отсечката Луковит – Плевен, или по Околовръстното се е сблъсквал с леките жени, с тежка професия – проститутките. В България може и да е прието да отбиеш колата в страни за едно бързо, но в Швейцария явно не. В Цюрих полицейските власти са планирали да построят секс кабинки.

секс кабина

В тях „изгладнелите“ за женски ласки шофьори ще могат да паркират автомобилите си и необезпокоявано ще утоляват страстите си. Освен, че няма да пречат на околните, ще могат безстрашно да покажат най-доброто от себе си. Идеята е привнесена от немските градове Есен и Кьолн, в които вече са изградени и функционират секс кабините. За скрити камери нищо не се споменава…

2. Англичаните, с техния прословут консерватизъм, също изумяват. Незаконно е да умреш в  Парламента; забранено е на болните от чума да ползват такси; ще те третират като изменник ако поставиш пощенска марка с лика на монарха на обратно върху плика; бременна жена може да се облекчи навсякъде – дори и в полицейската каска на Бобитата; ако мъж иска да уринира публично трябва да се „цели“ в задната гума на автомобила си, като през цялото време държи дясната си ръка върху колата.

3.  В Алабама е незаконно да се ожениш за животно ако все още нямате изградена солидна връзка. Навярно това изискване е прието, за да облекчи мъката на родителите, че тяхното малко говедо ги изоставя.  Отново в Алабама играта на домино е забранена в неделния ден. Отново в неделя, но в Швейцария, е забранено миенето на автомобилите. Така че ако се връщате от Англия и колата ви е „изцапана“ ще трябва да дочакате понеделнишката сутрин.

4. В Китай е забранено да имаш повече от тон фойерверки, складирани в мазето си. Явно Японците доста са ги наплашили през войната. В Китай раждаемостта не се толерира и многодетните семейства ги очаква солена глоба. Ако блъснете 70 годишен старец и той се спомине ще трябва да кажете молитва до тялото му, която да омилостиви боговете.

5. В Сан Салвадор шофирането в нетрезво състояние се наказва със смърт. Управата, в духа на дивия запад, заплаща на специален наказателен отряд, който се заема с изпълнението на наказанието. Представете си нашите катаджии с такива функции. В Индонезия мастурбирането се наказва с обезглавяване. 

6. Ако посетите гинеколог в Бахрейн, трябва да знаете, че той не може да гледа директно органите ви.  За да извърши прегледа ще трябва да ползва огледало. В Турция е забранено на омъжените жени да приемат работа, без да са получил съгласието на съпруга си. Отново в Турция е забранено влюбването  в съседския син, дъщеря, съпруга, слуга или животно.

7. По време на Окотбер фест в Мюнхен, пияни хора няма – независимо колко алкохол са изпили. Предполагам, че и грозните хора по това време са изчезнали… Отново в Мюнхен едно заведение никога не може да е претъпкано – винаги ще се намери място за още един пиещ на масата, независимо колко хора вече са се разположили там.

8. В Ирландия всеки студент по време на изпит в Тринити Колидж може да поиска чаша вино ако носи своя меч. Отново в ирландия е забранено практикуването на всякакъв тип вещерство и окултизъм. Всеки първороден ирландски син трябва да носи името „Пади“. Ако Леприкон почука на вратата ни някъде в Ирландия, ти си задължен да го поканиш вътре и да споделиш вечерята си с него.

Ако статията ви е харесала, моля, гласувайте за нея в Топблог и Свежо. На ваше разположение са и бутоните на Фейсбук, „Харесва ми и Share“. Може да споделите мнението си като ползвате модулът за коментари, за който не се изисква регистрация, или като гласувате на анкетите. Разгледайте и други статии с подобно съдържание като цъкнете на „Related posts“.
Ако този блог ви е харесал може да използвате RSS хранилката, разположена под жълтото каре с връзки. Благодаря!