Ботуши есен/зима 2010-11

6
Добави коментар
temi
temi

Какви ботуши ще носим през есен/зима 2010-11? А ботушите „Йети“ или чизмите ще са по-модерни през този есенно-зимен сезон? Дилемата се задълбочава от ботушите с катарами и връзки, които са не по-малко актуални.

Ботушите са като оазис за крачетата ни в студените месеци. А ако са достатъчно красиви, носят и така необходимото добро настроение в мрачния есенно-зимен сезон. Но какви ботуши са модерни през есен/зима 2010-11? Дали стилът „Йети“ ще помете всичко останало от подиумите и по улиците? А супер актуалните чизми от миналия студен моден сезон още ли са на гребена на вълната? Ботуши с връзки, с катарами или и с двете? От какъв материал и в какъв цвят са най-хитовите ботуши? Ето отговорите на всички въпроси:  

Ботушите от кожа с дълъг косъм или т.нар. ботуши „Йети“ са абсолютен хит за есен/зима 2010-11. Те топлят, стоят много секси на слаби крачета, могат да се комбинират с почти всичко и са много, много сладки. След като модни гиганти като Chanel и Dolce&Gabbana ги наложиха „мощно“ в есенно-зимните си колекции, а Louis Vuitton, Lanvin, Ralph Lauren и други известни дизайнери също представиха свои модели ботуши „Йети“, едва ли има причина да не им се доверите.  

Чизмите (ботуши над коляното) окупираха модните подиуми миналата есен и се оказаха достатъчно издръжливи на жестоката конкуренция на ботуши „Йети“. Изработени са от гладка естествена или изкуствена кожа, велур, лак или имитации на животинска кожа. Ботушите над коляното са „най-капризните“ ботуши, защото акцентират върху една (всъщност две) от най-красивите части на женското тяло – краката. Единственото условие, за да дефилирате с чизми със стил е да имате достатъчно дълги и слаби крака. На къси и заоблени крачета имат по-скоро обратен ефект. Gucci, Burberry Prorsum, Valentino, Dior, Fendi, Roberto Cavalli, Chloe, Narciso Rodriguez и много други водещи световни марки заложиха на ботушите над коляното в колекциите си за есен/зима 2010-11.

Ботушите с връзки или с катарами също са много актуални. Ботушите с връзки са хит при Balmain, Chloe, Givenchy, Brian Atwood, Miu Miu и Prada, а ботушите с катарами са топ тенденция при Vivienne Westwood, Marc by Marc Jacobs, Balmain, Burberry Prorsum и т.н.

Кожа с изкуствен косъм, гладка естествена или изкуствена кожа, велур, лак и имитации на животинска кожа – това са материалите, от които са изработени ботушите за есен/зима 2010-11. А цветовете? Черно, сиво, кафяво, бежово и бяло явно доминират над останалите, но едва ли ще сбъркате на какъвто и цвят да заложите. Гумените ботуши продължават да са актуални, особено в дъждовните есенни дни, а ботуши UGGs ще продължат да ни топлят през зимата.  

Ботуши „Йети“

Dolce&Gabbana, Lanvin, Ralph Lauren

Dolce&Gabbana, Chanel, Dolce&Gabbana

Ботуши над коляното

Dior, Burberry Prorsum, Dior

Roberto Cavalli, Valentino, Narciso Rodriguez, Stella McCartney

Ботуши с катарами

Balmain, Vivienne Westwood, Burberry Prorsum

Ботуши с връзки

Givenchy, Miu Miu, Chloe

Снимки: БГНЕС

13.10.2010/Биляна Божилова