Thierry Mugler – Womanity (2010) | Дамски парфюми

3
Добави коментар
pmihova
pmihova

„Womanity е парфюм, създаден като връзка, позитивна енергия, течаща между всички видове женственост“
Thierry Mugler

След няколко летни издания без характер и категорично послание, от пролетта на 2010 на пазара е новото love-hate ухание Womanity. Тиери Мюглер представя на масовия потребител парфюм зареден с много символизъм, истински екстравагантен и провокативен, чиято есенция е не просто ароматен аксесоар към дневния тоалет, а едно изцяло ново ниво на абстракция, като сюрреализъм в парфюмерията. Дори в промотирането му е включен странен сайт, оформен като вид платформа за диалог и споделяне, на която всяка жена да може да изрази себе си.

В Интернет могат да се срещнат много примамливи описания, почти директно копирани от официалното комюнике. Но истината е, че Womanity категорично не е парфюм за всеки. Реалните отзиви за него варират от „женствен разкош“ до „блатна гнилоч“. Като странна картина – дори и вие да го харесате, не очаквайте приятелите, които ви идват на гости да го оценят подобаващо. Парфюмът е фасетъчен, многолик и се развива в зависимост от химията на кожата.

Пирамидата съдържа уханията на смокинов плод и дървесина и – за първи път досега – мирис на черен хайвер. Използвана е екстракция по технология на Мане, която позволява извличане на аромат от иначе невъзможни източници и осигурява максимално автентично звучене на използваните нотки. Началото е сладко, но не прекомерно, само сладостта на сочни екзотични плодове. Тя е измамна и трае кратко, почти веднага нахлува дъха на черен хайвер – леко рибест, солен, сочен и  хладен. По отношение на комбинацията сладко-солено, Womanity не е иновативен парфюм, други преди Thierry Mugler вече са направили разходка в тази реалност – Missoni – Missoni, Lynn Harris – Figue Amere, Serge Lutens – Douce Amere. Солената, рибна нотка се задържа, после започва да прелива в богат млечен акорд, като смокинов сок от скършено стебло или току-що обелени зелени орехи. Дървесния завършек за мен е съвсем блед и недоловим, като основното звучене и послевкус се задават от млечно-зелената сърцевина.

Парфюмът не е уникален, нито наистина иновативен, но е изключително приятен и интересен. Трайността е отлична. Womanity е по-деликатен от Angel и Alien, което го прави удачен за почти всякакъв род събития.

Флакона на Womanity е абсолютно уникален и красив. Силно въздейства резкия контраст между невинната на вид розова течност и металния обков, който изглежда като излязъл директно от извратените фантазии на Гигер, окичен с метален пръстен и верижка, олицетворяващи връзката между жените. Шишенцата позволяват многократно пълнене, серията включва разфасовки по 10, 30, 50 и 75 мл, както и съответните продукти за тяло.

Пирамида на Womanity

Смокиня, Черен хайвер

Like this:

Like Зареждане…

Related