myPR.bg – прес съобщения и PR новини

3
Добави коментар
mypr
mypr

20 Октомври 2010г.

Oracle – непрекъснати инвестиции в иновации

Компанията представи тенденции в развитието на технологиите

София, 20 октомври 2010 г. – Oracle обяви, че ще инвестира 4 млрд. долара за разработване на нови технологии и софтуерни пакети през следващата година. На събитие за медиите днес г-н Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България, представи визията за развитието на Oracle технологиите и иновациите в областта на софтуерните приложения и хардуерните системи – сървърни и за съхранение на данни.

Oracle Exalogic Elastic Cloud – единствената в света интегрирана хардуерна и софтуерна система, изградена да поддържа Java и други приложения. Машината предоставя пълна инфраструктура за облачни приложения и обединява възможно най-широката гама от различни версии на Java и други приложения. Тя отговаря на всички изисквания за капацитет на работа и на най-високите стандарти за предоставяне на услугата. Oracle Exalogic Elastic Cloud позволява интеграция с Oracle Database 11g, Oracle Real Application Clusters and the Oracle Exadata Database Machine. Всички приложения на Oracle като E-Business Suite, Oracle’s Siebel CRM, Oracle’s PeopleSoft Enterprise и други бизнес приложения работят с Oracle Exalogic Elastic Cloud без да е нужно да бъдат модифицирани.

На събитието в София бяха представени и някои от софтуерните продукти, които Oracle предстои да пусне на пазара в близко бъдеще. Компанията ще увеличи инвестициите си в операционната система Oracle Solaris и подготвя пускането на Oracle Solaris 11 през 2011 г. С пускането на Solaris 11 Express компанията ще предостави на потребители достъп до най-новата Solaris 11 технология. Oracle Solaris 11 ще съдържа повече от 2 700 проекта с над 400 нововъведения. Г-н Коларо също обяви и пускането на MySQL 5.5, който включва подобрена производителност, надеждност и използваемост. Компанията ще увеличи инвестициите в Java FX, която ще включва модерни графики, висококачествено възпроизвеждане на мултимедия и HTML изпълнение. Така Oracle още веднъж изрази ангажимента си към Java и потвърди, че ще продължи работата върху разработването на софтуер с отворен код.

Oracle ще пусне първия в индустрията 16-ядрен сървърен процесор и нови SPARC T3 системи. Показана беше и следващо поколение продуктова линия Sun ZFS Storage Appliance, която предоставя 50 % по-добра производителност, два пъти повече капацитет за съхранение, три пъти по-голям обработващ капацитет и аналитични възможности с DTrace Analytics. Друга новина, която г-н Коларо сподели, беше пускането на бизнес приложенията от следващо поколение Oracle Fusion Applications. Oracle Fusion Applications е пакет от напълно стандартизирани, готови за SааS бизнес приложения с ролево преживяване за потребителя. Oracle Fusion Applications разполагат с богати функционални възможности в над 100 модула в 7 различни продуктови категории, които предоставят функционалности за много различни индустрии и сфери – управление на финанси, проектен мениджмънт, управление на риска и др. Приложенията Oracle Fusion са съвместими с всички други приложения на компанията.

Г-н Коларо обяви, че компанията е направила и няколко подобрения на съществуващите приложения. Сред тях са Oracle CRM On Demand 18, чийто нови възможности включват предоставянето на квалифицирани лидове (leads) на по-ниска цена. Това позволява по-добро бизнес планиране, независимо от условията на пазара, сигурност в „облака”, която отговаря на високите изисквания на бизнеса, мрежов контрол и контрол на достъпа и ново решение “Insurance On Demand” за управление на брокерските канали. Решението за управление на проектните портфолия Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management 8 вече е 100 % уеб-базирано и позволява на организациите да подредят своите ресурси спрямо приоритети си. PeopleSoft Enterprise Company Directory 9.1 и PeopleSoft Enterprise PeopleTools 8.51 вече позволяват на организациите визуализация и навигация, които могат да бъдат конфигурирани, така че крайните потребители да персонализират прегледа на потребителската директория на тяхната компания.

За Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) предлага най-цялостните, отворени и интегрирани решения за
бизнес софтуер и хардуерни системи в света. За повече информация посетете
www.oracle.com/bg

Запазени марки
Oracle и Java са регистрирани марки на корпорация Oracle и/или нейните клонове. Други имена могат да бъдат търговски марки на съответните им собственици.

Контакти:

Павлина Венкова
+ 359 2 923 81 01
[email protected]
Оракъл България

Милена Михайлова
Ardency Consulting
+ 359 2 958 60 73
[email protected]