Заратустра :: Теория на конспирацията

66
Добави коментар
raylight
raylight

1.
zlokuche –
Давай така! 26.10.2010 20:38

Приятно ми е да чета кадърно написани материали, изваждащи на показ плиткоумието на любителите на всякакви конспирации. Давай така!

цитирай

2.
raylight –
Благодаря 26.10.2010 20:48

за оценката 🙂

цитирай

3.
анонимен –
Въпрос: 26.10.2010 21:34

Колко убити терориста си видял по телевизията и колко цивилни жертви?

цитирай

4.
raylight –
Това 26.10.2010 21:43

какво общо има с аргументите на тезата?

цитирай

5.
анонимен –
в Русия съм, в Русия съм:))) 26.10.2010 21:53

Като го прочетох този материал, веднага разбрах, че си масон мой човек и ти е платено да промиваш мозъците на хората които „искат да вярват“, че живота им не зависи от тях, а от естествени и свръхестествени сили, които им пречат да си размърдат задниците и да успеят в живота.
даркас

цитирай

6.
анонимен –
Нали се опитваме да изясним. 26.10.2010 22:03

Има ли конспирация или няма. Или смяташ версията си за 100% истина.

цитирай

7.
tit –
Убедителен си! 26.10.2010 22:16

Винаги ми е било трудно да обясня, защо не ми се връзват тези теории!
Сега ще ги пращам към твоя постинг!:)))

цитирай

8.
lado –
Здрасти! 99% има вероятност да з… 26.10.2010 22:23

Здрасти! 99% има вероятност да знаеш за конституционната забрана на територията на Япония да се разработва или съхранява атомно оръжие. Нещо повече – даже кораби с действащи реактори на борда нямат право да влизат в териториални води на Япония. Наскоро обаче излязоха секретни документи, които показаха ,че няколко десетилетия са се съхранявали американски атомни заряди на тази територия. От каквито пострадаха Хирошима и Нагасаки и които провокираха да се напише този текст в конституцията на японците.
Мола за определение на обстоятелствата, допринесли за нарушаването на конституцията в полза на тези, които избиха стотици хиляди мирни жители на тези градове за стотна от секундата.
(Фактите са неопровержими – самите американци си признаха.) И японците също де.
Та как би трябвало да се нарече цялата операция?

цитирай

9.
razkazvachka –
Ха, я си го прочети пак! Това е доказателство от противното, като се приложи към конкретната действителносст у нашенско:))) 26.10.2010 22:42

Световната конспирация спрямо България се изразява в това да се даде поле за действие на българите да се самоуправляваме…

цитирай

10.
raylight –
до Ладо – това не е като ЦРУ да са по… 26.10.2010 23:17

до Ладо – това не е като ЦРУ да са помагли на Ал-Кайда. Това е стандартен заговор, не конспирация.

До анонимен – това, което се вижда по телевизията не е силно свързано с това, което се случва. Освен това терористите са в малцинство, те затова и взривяват сгради, вместо да атакуват масирано.

цитирай

11.
анонимен –
Съгласен съм, но… 27.10.2010 10:24

Теорията на конспирацията е параноична идея. Но когато я опровергаваме, не трябва да забравяме някои „дребни“ неща. Първо, тя е „частен случай“ от т.н. телеологично обяснение – т.е. обяснение на някакво събитие или процес чрез предварителна цел, план. Напр. в обяснението на развитието на биологичния свят има две концепции 1. креационисти – те твърдят че има господ, космически разум или нещо подобно, което е планирало „сътворението“ и конструирало живота от отделните организми до сложните биосистеми. Креационистите могат да се нарекат „аналози“ на конспиративните теории в обществено-политическия живот. 2. еволюционисти – те смвятат, че възниквенето и развитието на живота и неговото размообразие е резултат от игра на проби и грешки и естествен подбор, чийто резултат ние виждаме и който в нашите очи изглежда рационален, но всъщност не е следствие от някакъв разумен план. Когато говорим за социалните процеси, трябва да имаме предвид че в тях все пак участват хора с техния разум и воля. Разбира се, когато става въпрос за големи маси хора – обществени групи, народи, популации – там работят статистически закономерности – затова напр. може да има изследване на общественото мнение – демоскопия. Отделния човек може да се отклонява, но ние търсим средните стойности, тия които преобладават, както сте посочили за разпределението на умствените способности при хората. Това обаче не означава да разглеждаме обществото само като „природно явление“. Има влияние на личността, на целеполагането в обществените процеси, вкл. в политиката. Значи съществуването на планове вкл. заговори не може да се отрича. Някои от тях са успешни. Практиката показва, че добре организирано малцинство може да оказва сериозно влияние върху обществения живот. Има моменти когато каквото и да правиш, не можеш да промениш хода на събитията. Но има особени, „ключови“ моменти, когато малко въздействие на точно определено място може да промени хода на живота и съдбата на хора, държави и цели общества!

цитирай

12.
vmitkov –
Лъчезаре, 27.10.2010 12:22

Като не са ти ясни някои факти, пишеш глупости.

1. ЦРУ е създадено да работи извън теритрията на САЩ, а на територията на САЩ работи ФБР. Това ще рече, че ЦРУ не може да е замесено в теористичните атаки 911.

2. На 911 Пентагонът е ударен не от самолет, а от крилата ракета. Това е доказано категорично от останките, сред които е намерен само един реактивен двигател и то от ракета КРУЗ. А както само на тебе не е известно, с такива ракети разполагат само и единствено военните и само те знаят как се ползват такива ракети. Това доказва, че атаките 911 са дело на военните, а не на ЦРУ.

3. При наличието на многобройни свидетелства на оцелели от атентатите на 911, че са чули многобройни взривове като тези, с които се взривяват сгради, и при наличието на свидетелства на конструкторите на кулите, че те са проектирани да издържат удар на голям самолет (което се доказва от факта, че кулите не паднаха от ударите на самолетите, а след задействане на предварително заредените взривове) доказва, че твоят постинг пет пари не струва.

От последното следва изводът, че или си невеж по въпросите, по които пишеш, или ти е платено да пишеш така, което пък ще рече, че не си почтен човек. Аз бих предпочел да си невеж, защото не е обидно човек да е невеж – все пак човек не може да знае всичко на този свят. Но понеже все пак пишеш по въпроси, по които евентуално си невеж, това пак доказва, че си непочтен или най-малкото заблуден.

цитирай

13.
анонимен –
Интересно ми е обаче, що за ненор… 27.10.2010 12:27

Интересно ми е обаче , що за ненормален идиот трябва да си , да удариш САЩ в нейното сърце , Справка ПЪРЛ ХАРБЪР , после ти пускат 2 атомни бомби . Едва ли някой би вдигнал малко шум с риск после да му разрушат държавата , режима .
Както стана в Афганистан , Ирак .
А и къде са останките от „самолета “ взривил се в Пентагона ????????? и още хиляди въпроса . Не
Според теб Осуалд ли уби Кенеди ???? Това е официалната версия .

„Какъв групов интерес имат конспираторите?“ , отговорът е лесен
Власт , пари , ама много пари и контрол над обществото .
Преди беше по – лесно , имаше желязна завеса , враг . А сега трябваше да се измисли такъв . Те САЩ , ако останат без военния си комплекс и на това да се правят на световен полицай , ще се превърнат в „бананова държава “ Затова им трябваше нов враг , да оправдават всичките си постъпки –– ТЕРОРИЗМА
А защо са тайни общества ?????, ами трудно е да излезеш по телевизията и да кажеш
„Абе ще изпотрепим няколко хиляди сънародници , ама вие не се тревожете . Това е за благото на страната „

Имаедин филм „Снайперистът “ игрален е , ама го гледай . Може да ти се изяснят някои неща .

цитирай

14.
анонимен –
история, история… 27.10.2010 12:28

Достатъчно е само да погледнете назад в историята – близка и по-далечна, и ще ви стане ясно че зад по-голямата част от значимите исторически, политически и икономически събития има доказана конспирация от един или друг вид! За голяма част от събитията от последните 50-70 години все още се мълчи, фактите са засекретени и се налага само политически коректната версия ! Светът е сложно устроен и да се обясняват определящи събития с „некадъдност“ и „случайни арогантни атентатори“ е просто смехотворно. Процента 99,9 е толкова неадекватен, че всеки средно интелигентен и МИСЛЕЩ индивид би го оборил с факти от собствения си житейски опит. Не е важен всъщност % – та, важно е като живеем в матрицата поне да го осъзнаваме и да противодействаме доколкото ни се отдава.

цитирай

15.
muxaun –
има конспирация 27.10.2010 12:59

вица за овците дето се смяли на тая, дето осъзнала че хората ги отглеждат само за да ги „изцицват“ , ми хареса.
някои хора обичат да си играят на превземане и заробване на народи, това невероятно ли е, имат достатъчно власт и сила, има доказателства и факти, защо да не го правят? ние сега само работим, гледаме ТВ реклами и спим, колкото да не умрем, отвсякъде ни изцицват с данъци, лихви, повече от османско. Изсякоха гората, приватизираха икономика и земя, ние плащаме на чужденците за да си строят тук сектантски центрове и магистрали, скоро ще живеем само под наем и ще сме чистачи по хотелите. развалят се директно науката , културата и здравеопазването, сравняват човешкото здраве с автомобил, от европа ни казаха да си дигнем процента за образование, ама „ние“-не .
Щом „Теорията на конспирацията в 99,99999% от случаите е невярна“ значи ли че има 10 000 000 конспирации, и 1 от тях е вярна? е, тя ми е достатъчна и 1.

цитирай

16.
анонимен –
За прости хора – прости работи 27.10.2010 14:21

Този преписан “ матриал “ е ограничен, както във формата на изказване, така и в обема на виждане, все едно някоя машинописка е надникнала през прозорчето на мазе. Студентско ниво с ляв привкус и пълна социална дезориентираност. Рядко толкова повърхностни виждания, въобще стигат до публикуване.Предполагам, че е преписано от университетски вестник в САЩ. Политически наблюдатели от подобен ранг са били единствено полезни доскоро на КПСС БКП ДКМС, което доказва ролята на тъпотата в световен мащаб.

цитирай

17.
panazea –
Ела в моя блог и професионално ми обясни , 27.10.2010 14:45

за какво му е на Коминтерна да прави правописна реформа в България .
Ако ми предоставиш разумни доказателства , ще ги приема ! Панацея!

цитирай

18.
анонимен –
глупости 27.10.2010 15:40

Това е твое мнение но не го подкрепям. Общо взето празни приказки. Конспирацията е в основата на много неща от най-дълбока древност до сега. Явно си далеч от истината, както и тези които те подкрепят в несъстоятелната теза за липса на конспирация.

цитирай

19.
raylight –
panazea 27.10.2010 16:03

Русия има целенасочена политика по асимилация на България и това е просто поредната стъпка по пътя. Това не е конспирация – таен заговор на ционски мъдреци, това е държавна политика. Тя е рационално обоснована, доколкото всички политики на асимилация през вековете са обосновани.

цитирай

20.
анонимен –
„ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА“, ЛИ….???! 27.10.2010 16:18

ТА , ТАЗИ ИГРИЧКА СЕ РАЗИГРАВА ОТ ПАРТИЯТА БКП/БСП И ДПС/ДС, ОТ ПОЛОВИН ВЕК ,НАСАМ В БЪЛГАРИЯ ПОД ДИКТОВКАТА НА РУСИЯ !
ХАЙДЕ ,ХОЛАН……ЩЕ НИ УЧИШ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИЙ, С КОИТО СМЕ ИЗРАСТНАЛИ!
СЕФТЕ…..!!!!!!!!!!!!!!!

цитирай

21.
анонимен –
Тиа ги приказвай на старата ми шапка 27.10.2010 16:22

Аха така ли ми уилям милтър купър кой го уби терята ли ми боби фишер дето умря от смърт щото няма диагноза ми за какво в бг то се толерират дс помиите от запада маи сигурно е и теория за чиповете дето ще ги слагат ама подготвят почвата май като казваш истината ставаш или антисемит или конспиративен теоретик

цитирай

22.
raylight –
daymio 27.10.2010 16:51

Бихте ли приложили някакви аргументи кам твърдението си, ако е възможно за вас?

цитирай

23.
анонимен –
Грешиш приятелю коспирации /за… 27.10.2010 16:56

Грешиш приятелю коспирации /заговори/ винаги е имало и ще има! Нека се върнем назад във времето и анализираме убийството на Юлий Цезар. Не е ли това една конспирация оставила огромен отпечатък върху човешката история? Не е ли конспирация например и клането в Катин? През 20 и 21 век конспирциите изживяват златния си век, поради различни фактори, най-вече поради преплитането на интересите на много мощни организации и групировки. Защо не провериш сам колко преврата има през 21 век? Публична тайна е че зад всеки един преврат стой някоя мощна чуждестранна органиция /като ЦРУ или КГБ например/ имаща интерес от смяната на властта. Разбира се има и много налудничеви конспиративни теории, но някой събития като например 11.09.2001 те карат да се замислиш. Само ще дам за пример една друга значителна дата останала в световната история, а именно 01.09.1939г.! На тази дата Германия напада Полша и това е прието за началото на Втората световна война, но по интересното е какъв е официалния предтекста на нациска Германия за тази инвазия. Предтескта може би днес ще ни стори много смешен, но е че полски войници са атакували немски граничен пункт и в отговор Вермахта отвръща на удара – та тази информация е имал обикновенния немец и всичко друго е било заклеймявано като КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ. Дали 11.09.2001г. не е просто трябва да признаем по оригиналния предтекст на САЩ за окупация на богатия на ресурси Близък изток?

цитирай

24.
raylight –
do 24 27.10.2010 16:59

Деф. Теория на конспирацията представлява опит да се обясни дадено обществено събитие или процес, като резултат на добре обмислен и скрупульозно приведен в действие план.

става дума за макропроцеси, не за обичаините политически заговори от малък мащаб

цитирай

25.
анонимен –
Деф. Теория на конспирацията пр… 27.10.2010 17:15

raylight написа: Деф. Теория на конспирацията представлява опит да се обясни дадено обществено събитие или процес, като резултат на добре обмислен и скрупульозно приведен в действие план.

става дума за макропроцеси, не за обичаините политически заговори от малък мащаб

Значи планът РАН-ът за теб е Теория на конспирацията, но преврат финансиран от ЦРУ в Хондурас не е конспиративна теория? Какъв по-голям макропроцес може да има от убийството на хора като Юлий Цезар, Кастро, Кенеди, Хитлер и т.н. А 11 септември какво е?
цитирай

26.
анонимен –
Деф. Теория на конспирацията пр… 27.10.2010 17:25

raylight написа: Деф. Теория на конспирацията представлява опит да се обясни дадено обществено събитие или процес, като резултат на добре обмислен и скрупульозно приведен в действие план.

става дума за макропроцеси, не за обичаините политически заговори от малък мащаб

И още нещо изпускаш и един много интересен факт, които не повдига нито една медия. Кой финансира Ал Кайда? Може ли възможно най-опасната според САЩ организация в света да развива дейност без да разполага със средства? Публична тайна е че Ал Кайда е финансирана от саудитски петролни шейове с доста крайни убежения /уахабити/, а най-интересното е че Саудидска Арабия е най-верния съюзник на САЩ – самият Осама Бин Ладен е саудитец.
цитирай

27.
raylight –
do 27 27.10.2010 17:38

Хондурас и България не могат да се сравняват. България е демократична, европейска страна. Американското въздействие тук е чрез фондации, финансиране на НПО и други средства за демократизиране. Те нямат интерес ние да сме бедни, корумпирани и политически нестабилни.

цитирай

28.
mamkamu –
🙂 27.10.2010 18:08

Всъщност хората от АлКайда и други ислямистки организации не са точно луди. Те са солидно подплатени с морален хастар, който им дава право (според тях) да вършат нещата, които вършат. Те вярват, че са на страната на доброто и това им убеждение ги стимулира за понататъшни действия…

Това е, както в Средните векове Католическата църква. Вярвали са, че като преследват евреите и еретиците, вършат добро.

Всичко опира до мотивите…

Иначе си напълно прав. Имаше един лаф, тръгнал още от времето на Артър Конан Дойл, според който, обяснението за всяка „мистерия“ обикновено се оказва най-простото.

А! Забравих! Особено след победата на полуислямистите в Турция, САЩ нямат никаква изгода от слаба България. А по принцип (в Европа, че и другаде), където е стъпил американски войник след Втората световна война, там в последствие държавите се оказаха свободни. Ама това е друга, много геополитическа тема… 🙂

цитирай

29.
nkf –
Има логика в текста ти, но според мен … 27.10.2010 18:42

Има логика в текста ти,но според мен това не е достатъчно,защото логика има и в така наречената „теория на конспирацията.Съгласен съм,че е абсурдно събитията в света да се обясняват с „конспирации“,но обективно погледнато заговори съществуват-исторически доказано е.Например,началото на френската революция е даден по конспиративен начин.Нима дейността на комунистическата партия в България не е нагледен пример за конспиративност ?

цитирай

30.
анонимен –
Мда… 27.10.2010 18:47

Тази статия е изключително поръчкова! А ако не е поръчкова, то значи авторът е изключителен невежа! Само един пример ще дам (за съжаление материалът е на Английски) – „33 конспиративни теории, които се оказаха истина“ http://www.campaignforliberty.com/blog.php?view=31137

цитирай

31.
анонимен –
Към несъгласните с поста: 27.10.2010 18:51

Мисля, че критиците на изложеното в поста го схващат малко избирателно. Според мен, авторът не иска да докаже, че няма заговори, че всичко е плод на случайност. По-скоро атакува позицията на многобройните хора, които обясняват всичко, което не знаят или не разбират, с конспирация. Не всичко, по което има противоречиви мнения и липса на факти, е плод на макро-заговор. Погледнат от този ъгъл, материалът е добре аргументиран и смислен. 🙂
Тома

цитирай

32.
анонимен –
Към критиците на поста: 27.10.2010 18:52

Мисля, че критиците на изложеното в поста го схващат малко избирателно. Според мен, авторът не иска да докаже, че няма заговори, че всичко е плод на случайност. По-скоро атакува позицията на многобройните хора, които обясняват всичко, което не знаят или не разбират, с конспирация. Не всичко, по което има противоречиви мнения и липса на факти, е плод на макро-заговор. Погледнат от този ъгъл, материалът е добре аргументиран и смислен. 🙂
Тома

цитирай

33.
vmitkov –
27 анонимен, 27.10.2010 18:58

Не си прав като твърдиш, че саудити финансират Ал Кайда (доколкото тя съществува като организация).

Разсъждавай като криминалист, тоест задай си въпроса „Кой има изгода от действията на хората от Ал Кайда, че да ги финансира?“ Каква е изгодата на Саудитска Арабия – никаква. Даже ще си нанесат вреда, защото ще настроят САЩ срещу себе си. Каква е изгодата на управляващия Саудитска Арабия клан да е в добри отношения със САЩ? Ами много е просто – без САЩ този клан няма да е на власт. Значи управляващите Саудитска Арабия автоматично отпадат като поддръжници на Ал Кайда.

Кой тогава има интерес Ал Кайда да съществува и да действа? Отговорът пак е много прост – ами САЩ. Защо? За да имат оправдание да се „борят“ с измисления от тях „тероризъм“, понеже вече нямат социализма за враг и останаха без врагове.

Чак сега възниква въпросът: „Тогава кой поддържа финансово Ал Кайда?“ Ами отговорът пак е много прост – именно САЩ финансират Ал Кайда, защото:
1. Така се оправдават пред американското общество разходите за „борба“ с „тероризма“.
2. Така се оправдава пред света присъствието вече толкова години в Ирак на американската армия. За това от време на време някой малоумник, на когото е платено достатъчно много, се взривява така, че да го снимат и да го покажат по телевизията (както наскоро гледах един такъв взрив) и да убие колкото се може повече невинни хора, а най-добре е да убие и някой американски войник. В същия филм гледах как взривът откъсна десния крак на един американски войник чак до слабините. И тогава си зададох въпроса: “ От къде операторът на видеокамерата е знаел кога и къде ще стане взривът, че да е там (но на безопасно място) и да снима?“

В съвременния свят на мощни комуникации трябва да си много прост, за да си мислиш, че каквото направиш (особено конспирации като измислената Ал Кайда и 911) ще остане незабелязано с години.

цитирай

34.
misbis –
или платен или промит мозњк 27.10.2010 19:10

анонимен написа:

Като го прочетох този материал, веднага разбрах, че си масон мой човек и ти е платено да промиваш мозъците на хората които „искат да вярват“, че живота им не зависи от тях, а от естествени и свръхестествени сили, които им пречат да си размърдат задниците и да успеят в живота.
даркас

цитирай

35.
анонимен –
ХАХА 27.10.2010 19:11

КАКВИ КОНСПИРАЦИ ВЕ ГОЛАТА ИСТИНА СИ Е НАПРАВО ВСИЧКО

цитирай

36.
анонимен –
az biah verbuvan ot masoni v 4ujbiva i znam,4e tova savsem NE sa fantazii 27.10.2010 19:21

vie,koito ste napisali tova ili sami ste masoni i rabotite po pora4ka, ili ste prosto s promito saznanie.
Ima tolkova mnogo niva na sekretnost,ako ste rabotili v zapadnia sviat.Ima tolkova mnogo tajni proekti i zasekreteni dejnosti,za koito dori amerikanskia prezident niama dostap.
Realnostta,v koiato jiveem e savsem druga ot tova,koeto se kazva i izopa4ava na publikata

цитирай

37.
sparhawk –
хубав пост 27.10.2010 19:44

за жалост много хора вярват, че ги контролират масони, илюминати, демони или извънземни. По-интересно е да живееш в долнопробен трилър, може би.

цитирай

38.
raylight –
До daimyo 27.10.2010 20:34

Ти какви аргументи изтъкваш в полза на твърдението си, че не съм изтъкнал аргументи?

цитирай

39.
ran –
всяка разумна 27.10.2010 21:50

теория на конспирацията се стреми да обясни логично фактите. И бръсначът на Окам може да се прилага към тях, а не към теориите като такива. В официалната версия за 9/11 има достатъчно необяснени факти. Нещо повече – има достатъчно опити някои факти да се скрият, включително от Сенатската комисия и от държавни чиновници.

ЦРУ помага на Ал Кайда е неразумна теория на конспирацията поради изброените от теб причини. Всъщност не е доказано, че акцията е извършена от Ал Кайда.
Военни помагат на Ал Кайда е по-вероятно, но наистина липсва сериозна мотивация.
Икономическата изгода на няколко групировки в Ирак, обаче е мотив. Суспендирането на граждански права в самите Щати също е мотив. Ако 9/11 е конспирация, то мащабът й е причина за многото необяснени факти и за последвалата, вече наистина конспирация по замитане на следите.

За съжаление, има много, доказани вече, конспирации и в никоя от тях организаторите не са били луди. Затова този процент, който си дал – 0,00001 – е прекалено малък.

цитирай

40.
анонимен –
Ти какви аргументи изтъкваш в полза … 28.10.2010 10:25

raylight написа:

Ти какви аргументи изтъкваш в полза на твърдението си, че не съм изтъкнал аргументи?

Това което си написал е по скоро класификация на умствените възможности на целокупното човечество, но не и реална обосновка защо теория на конспирацията е нещо невъзможно и фантастично. Ти сам си противоречиш като в изложената графика ни показваш, че 2-4% от човечеството имат по големи умствени възможности и най-логично можем да направим извод, че точно тази част от глобалното село управлява глобалните процеси. Ще дам един много прост пример – една голяма компания производителка на автомобили има да речем 50 000 служители и работници от цял свят, но един обикновенен работник отговарящ за боядисването на автомобилите няма ни най-малка предства каква е страгията за развитие на компания, защото тя се изготвя и съгласува от ограничен кръг висши служители /мениджъри/ и разбира се се пази в пълна тайна от конкуренцията. Кога и дали въоще работника ще разбере каква е била стратегията на компанията? Ами разбира се много е вероятно той никога да не разбере реалната цел на мениджърите си, въпреки че може би от това зависи работното място или заплатата му. До него ще стигне толкова информация колкото решат мениджърите, че му е нужна за да продължи да изпълнява задълженията си, тоест той може и да не разбере нищо. Какъв е извода? За да се изпълни даден план /конспирация/ дори той да е глобален не е нужно всички учасници в него да са перфектни, свръх умни и т.н. Или нека го кажа по-друг начин, ако ЦРУ действително финансирало атентатите от 11.09 не е нужно за това да знаят всички агенти, служители, чистачки и т.н. Достатъчно е 2-3 от ръководителите на САЩ и/или ЦРУ да са дали съгласието си и да са финансирали и/или подготвили тази операция – физическите изпълнители на атентати са знаели само толкова колкото са реши, че трябва да знаят поръчителите на атентати, тоест може би не са знаели много. Една глобална конспирация може да бъде организирана от много тесен кръг хора, разполагащи с нужните пари, власт и интелект, естествено това не им гарантира успех, но пък и ние можем да разберем за дадена конспирация само ако от някъде изтече някаква информация.
цитирай

41.
анонимен –
Към №37 28.10.2010 10:26

Лъжец, с цел да се направи на интересен. Ако си бил приет за масон, щеше да знаеш: 1.Могат да ти предложат да станеш, а ти да приемеш или не, не вербуват;2.Предлагат само на достойни и интелигентни хора, а ти очевидно не си такъв
Повече внимание не заслужаваш!

цитирай

42.
raylight –
do 41 28.10.2010 12:20

Идеята е, че ако имаш достатъчно голяма група от хора, която да накараш да направи нещо организирано, тя ще се провали. Гениите могат да манипулират останалите и то твърде често и успешно, но не могат да ги накарат да изпълняват планове като тях. Дори и да не знаят целта им. Много трудно е да задвижиш нещо според плановете, които правиш, особено ако това нещо е сложно и включва много хора.

Да, опити за манипулации има непрекъснато и конспирационни заговори на малки кръгове от хора се правят, но не особено успешно. Затова като цяло теориите на конспирациите не са вероятни. А за примера с 11 септември се намесва и проблемът с мотивацията и морала. Жертвите и риска от разкриване са твърде големи, за не толкова голяма награда, въпросът е първо – дали такива хора има в службите (хора, които да убият хиляди в собствената си страна, да взривят пентагона) и дори да има, дали това е наи – лесният начин да постигнат целите си?

цитирай

43.
анонимен –
Най малкото не мога да се съгласч с … 28.10.2010 14:21

Най малкото не мога да се съгласч с едно – мотив има и то много сериозен.
Ако оставим парите на страна, те пари си имат и то в изобилие, остава едно : желанието за ВЛАСТ !! УСЕЩАНЕТО ДА КОНТРОЛИРАШ И РАЗПОЛАГАШ С ЖИВОТИТЕ НА МИЛИОНИ, истински бог?!! Колкото и перверзно и извратено да е – на мен лично ми звучи добре, а на теб ?

цитирай

44.
raylight –
Много малко хора се чувстват така. … 28.10.2010 14:27

Много малко хора се чувстват така. Неограничена власт без угризения на съвестта е патология на поведението. Възможно е, но е трудно за такъв човек да стигне нависоко, без да го разкрият и да прави каквото си иска въпреки многобройните форми на контрол – сенатски комисии, стриктно следене на разходи, психо-тестове и т.н.

Тук се е случвало много пъти, но няма място за сравнение със САЩ

цитирай

45.
анонимен –
Така, само се надявам, че автора на … 28.10.2010 14:30

Така, само се надявам, че автора на тази статия ще продължи да чете, за да разбере някои неща: 1. Планът Ран-Ът е предназначен да постави България на колене, ако искаш избери си друг израз, за да може, забележи да й направи предложение, което да не може да откаже. И то е да й бъде даден заем, който практически не може да бъде изплатен. Оттогава досега с данъците, които плащаме се изплаща само лихвата. Това са факти, ако искаш порови се из нета, но бъди непредубеден. Това е начинът, по който се контролират държави, защото, според Джон Рокфелер, който контролира парите, контролира света, независимо кой е на власт. 2. Кенеди е убит, заради плановете си да спре войната във Виетнам, т.е. директно се противопоставя на Военно-Промишления комплекс. Кога се печелят най-много пари? Като станеш доставчик на страна-участник във война. Ако няма война – такава се създава. 3. 9.11 – ако искаш вярвай, но има доказателства, че не Осама е причина за рухването на кулите-близнаци. Защо го твърдя ли? Защото в останките от тях екип на университет, мисля че беше от Холандия, намира остатъци от вещество, което гори отделяйки температура от около 1500 градуса Целзий. С помощта на това вещество, разпределено в заряди и поставено професионално, сградите бяха разрушени. Има свидетелства на очевидци, че са се чували характерните за контролирано взривяваните сгради избухвания през еднакъв интервал от време – т.е. т.нар. „controlled demolition“,при което е важно сградата да падне на място. 3. Прочети в нета кой е помагал на Хитлер – Прескот Буш, дядото на Месията, който подготви света за навлизането си в Ирак и го оправда с тероризъм. Не е само заради нефта, има и други полезни изкопаеми. Фирми от коя държава участват в изграждането на разрушения Ирак наново – американски, братле. 4. Групата Билдерберг, Бохемската гора, Georgia’s Guidestones, програма за депопулация на световното население и пр. и пр. Образовай се, но не от телевизията, защото се контролира в какво да вярваш.

цитирай

46.
raylight –
Заемите ги прави Тодор Живков, като … 28.10.2010 15:12

Заемите ги прави Тодор Живков, като след 1986-а година лихвите по старите заеми се изплащат с нови заеми и дългът расте лавинообразно. Поинтересувайте се малко от архива на БНБ

цитирай

47.
анонимен –
Заемите ги прави Тодор Живков, като … 29.10.2010 18:26

raylight написа:

Заемите ги прави Тодор Живков, като след 1986-а година лихвите по старите заеми се изплащат с нови заеми и дългът расте лавинообразно. Поинтересувайте се малко от архива на БНБ

Имаш грешка, мой човек. Не казвам, че Живков е вода ненапита. А само това, че когато се създаде хаос, тогава се правят големите пари. И Жан Виденовата зима не беше просто нещастно стечение на обстоятелствата. Беше планирана. Девалвация на парите, глад и т.н. Следва девалвация на образованието. И правилно, трябва да се възпитават послушни хора, а не такива, които задават въпроси, камо ли пък да искат да променят статуквото. Освен това, като говорим за България, където вече повече от двадесет години масата хора продължават да са бедни, дали биха излезли на протести, когато основната им грижа е как да преживяват семействата им. Целенасочено се работи по унищожаване на средната класа, защото те са самоосъзнатите и те ще тропнат по масата. Всъщност, аз съм сигурен, че тези неща са ти ясни, т.е. вероятно идеята ти е да се създаде полемика, за да се преценява народа как приема това или онова. Нещо като социологическо проучване. Обаче, ако наистина вярваш, че няма конспирации и прочие, ти си просто един наивник. Сега се сещам и за още един пример: Защо според теб иначе уважаваният журналист Георги Коритаров, бивш кадър на радио Свободна Европа, беше изритан от Нова ТВ след, да го кажем, закачка с Валентин Златев. Винаги е имало задкулисни машинации с участие на т. нар. елит, но това не означава, че трябва да стоим с наведени глави, като овце на заколение. Ако ти не си осъзнат и вярваш на т. нар. mainstream media, чиято задача е промиване на мозъци чрез откровено прикриване, изопачаване или просто неизлъчване на важни факти и събития, бъди си сам господар. Апропо, сетих се, че веществото, с което бяха разрушени кулите – близнаци се казва „Термит“. Порови се в нета. Поздрави. Ще чакам да ми провериш постинга 🙂

цитирай

48.
raylight –
1. Живков наистина взима заеми в … 29.10.2010 18:46

1. Живков наистина взима заеми в такава прогресия, защото Българското стопанство по това време фалира – 80-те години, поради слабостта на изцяло плановото стопанство.
2. Заговори за целенасочена девалвация има, това го правят кредитните милионери, които са деца на БКП.
3. Това, което описваш са машинации и заговори, но не влизат в графата конспирации, които имам предвид. Не са особено сложни планове и се правят в условия на хаос, които ги подпомагат, а не в САЩ например.

цитирай

49.
raylight –
Теория на Конспирацията 30.10.2010 10:34

Допълнителна сцена, включена в DVD изданието на ням филм от 1928г. се превърна в Интернет сензация. Кадрите от „Циркът“ на Чарли Чаплин показват жена… която сякаш говори по мобилен телефон.

Откритието било направено от режисьора Джордж Кларк. Веднага след това се появили привърженици на конспирациите, които съзряли във видяното доказателство за това, че пътуването във времето е напълно възможно.

За съжаление, приложеният видеоклип доказва, че заснетата жена просто се почесва под шапката малко по-продължително.

http://news.ibox.bg/news/id_382962929

цитирай

50.
veselaj –
Лъчо, я си признай, че си комунист, … 08.11.2010 11:19

Лъчо, я си признай, че си комунист, евреин, масон и малко радикален ислямист :)))) Имам предвид коментарите.

цитирай

51.
raylight –
Това е част от гениален заговор и … 08.11.2010 18:10

Това е част от гениален заговор и като ти го казвам, аз още повече го скривам ;))

цитирай