„Убийствен пъзел 3D” / Saw 3D

63
Добави коментар
petiovd76
petiovd76

„Убийствен пъзел 3D” / Saw 3D
The Final Chapter, ама дръжки!

от fpsy » 29.10

Главната история в поредицата „Убийствен пъзел” вече от няколко епизода циклеше на едно място и това беше повече от очевидно за всеки, който има желание да погледне обективно на нещата. В тази категория обаче – каква изненада – не влизаха продуцентите на филма, които трябваше да се изправят пред препъването на „Убийствен пъзел 6” в бокс офиса, за да загреят за какво става въпрос.

Така, набързо, плановете за още няколко продължения претърпяха ревизия и така се роди „Убийствен пъзел 3D” – познат още като „Убийствен пъзел 7” – който обещаваше, че ще разкрие цялостния план на Джон Креймър (Пъзела) и най-накрая ще получим някакъв завършек.

Това, което всъщност получаваме е поредното тъпчене на едно място с тази разлика, че този път сценаристите не са се постарали да вкарат в историята някаква злободневна и социално ангажирана тема – това, че някой пише книга базирана на лъжа, не го приемаме като голяма тема, особено в сравнение с проблемите в американското здравно осигуряване от шеста част – и час и половина ни баламосват с нова игра, само за да ни изплескан един изненадващ финал накрая, който, според моето лично мнение е евтин, изсмукан от пръстите, ненужен и абсолютно безсмислен. И разбира се, както можете да се досетите, оставя възможност за поне пет-шест нови филми.

Мисля, че е напълно излишно да споменавам каквото и да е за драматургия, герои и неща от този род – те просто липсват. Всички знаем, че от втора част насам, в тези филми най-важното нещо – причината, поради която доста хора ги гледат – са качествените капани, в които десетки хора губят живота или части от тялото си по всевъзможни иновативни начини. А в това отношение филмът е на едно доста високо ниво.

3D-то, което свикнахме да бъде просто някаква досадно и гадно изглеждащо средство за изкарване на по-големи печалби, тук определено върши работа и лично според мен изглежда прекрасно. Черволяци и парчетии доста честичко летят към вас, а капаните наистина изглеждат по-реалистично в три измерения – да не говорим, че по-голямата част от тях са по-оригинални от тези в изминалите няколко серии. „Gore” ефектите също си ги бива и в няколко случая просто ще ви се прииска да отвърнете поглед.

Накрая, за да обобщим, като завършек на серията (ама дръжки) „Убийствен пъзел 3D” е напълно незадоволителен – изсмукан от пръстите откъдето и да го погледнем. Откъм капани и кървища, нещата са повече от доволни. В крайна сметка, ако сте фенове можете да убиете няколко следобедни часа, но гарантирам, че до края на вечерта, ще сте забравили по-голямата част от филма, с изключение на горчивия вкус от „големия обрат”.

Пусни коментар