Доставка на цветя

1
Добави коментар
Tribal88

Всеки от нас избира приятния аромат на цветята и билките без да мисли, интуитивно. Ние не подозираме, че ароматите не са само приятни – те са и лечебни.

Флоралните аромати създават благоприятен ефект върху човешката психика, подтикват паметта към приятни и положителни емоции, както и могат да неутрализират някои бактерии. При създаването на цветова композиция се обръща внимание не само на формата на цветята, листата и многото други нюанси, но и на комбинацията от аромати, излъчвани от цветята.

Най-често използваните цветя в букетите са люляк, роза, лилия, мимоза, зюмбюл, фрезия, нарцис. Билките като градинският чай, мащерката, розмаринът , лавандулата и ментата имат прекрасен аромат и са със забележителни лечебни ароматни свойства, затова също се добавят към букетите.

Ароматите на ванилия, лимон, босилек, лавандула ни потапят в състояние на покой, комфорт и удобство. Тези компоненти често се използват за ароматизиране на дрехи и бельо. Някои от нас си спомнят ароматите на лавандула и розмарин, с които миришеха калъфките за възглавници и чаршафите – много домакини ги използват за ароматизиране на спалното бельо.

Ароматът на любимите цветя повдига настроението, възвисява, добавя сила и дори може да лекува болести. Ако държите в къщи хвойнови клонки, ще имате приятен аромат и няма да се страхувате от „тъмните“ сили. Ароматът на жасминовите цветя ще ви помогне да се концентрирате и да работите по-добре. Теменужките действат окуражаващо, цитрусовите растения укрепват енергията на тялото и духа, ароматът на иланг-иланг релаксира и успокоява. Миризмата на лавандулата, здравеца, евкалиптовото масло повишава възбудимостта на нервната система. Ароматът на пелин или лайка влияе върху мускулната релаксация. Миризмата на ментата подобрява храносмилането и дейността на сърцето.

Ароматът на дома ни може да бъде променян. За целта поставяме ароматните цветя във ваза, или добавяме миризми, с помощта на етеричните масла. Ако желаете по-силен и настойчив аромат, използвайте кедрово дърво, розмарин или евкалипт. Със смесените миризми на бергамонт, лимон и грейпфрут, ще „увеличите“ светлината и уюта. За да добавите изтънчено благоухание, използвайте ароматите на розмарина и здравеца.

За да се потопите в аромата на домашната кухня, сварете кафе, отприщете миризмите на розмарин, пачули или иланг-иланг. За да добавите пикантният ориенталски аромат, просто изпечете пай с канела и стафиди, или пиле със сини сливи. За по-голям уют поставете върху масичката за кафе красиви кокичета в изискана вазичка.

Ароматът на нашия дом се създава с много любов.

Like this:

Like Зареждане…

Related