HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Списание ИДЕИ е духовна трибуна за свободна изява млади творци и на други...

HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Списание ИДЕИ е духовна трибуна за свободна изява млади творци и на други...

Бъдещето на списание ИДЕИ си остава неясно въпреки несъмнения успех: то издържа цяла една година, в която, напук на трудностите, излязоха предвидените 4 книжки. И при това списанието успя да запази най-ценното: свободата си.

В тази връзка обаче се натрапва следния въпрос: дали си заслужава заради запазването на свободата на списанието да бъде поставено под въпрос неговото бъдеще, или, наопаки, за да си осигури едно по-безоблачно бъдеще списанието би следвало да се лиши отчасти от свободата си?! Понеже, безспорно, този, който би го финансирал, предполага се, ще има и някакви свои претенции.

Та размишлявайки по тия въпроси напоследък се обърнах с молба към неколцина приятели на списание ИДЕИ с молба да ми дадат съвет какво да правя в така сложилата се ситуация; ето какво ми писа тия дни един от тях (инициалите му са Д.П., не съм го питал дали да публикувам част от писмото му, та затова давам само инициалите му):

... Така че аз сякаш само се съгласих с вашите съмнения. Но...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност