Безплатен хостинг и безплатен домейн ~ Направи си сайт!

111
Добави коментар
drujbacity
drujbacity

Съобщение: за да осъвременя тази статия и да не заблудя някого трябва да кажа, че за съжаление към днешна дата, информацията в нея вече е неточна, поради промяна в условията на цитираните по-долу в нея програми. Промените са следните:
по т. 1 – програмата вече не дава безплатен домейн;
по т. 2 – co.cc въведоха такса за някои домейни (най-вече за такива, съдържащи често използвани думи). Ще разберете дали желаното от вас име ще е безплатно, когато го проверите. Ако не е, просто трябва да опитате с друго.;
по т. 2 – 000webhost, в безплатния си вариант, не осигурява автоматично инсталиране на популqрните платформи за управление на съдържание; алтернативата в тази посока е платеният хостинг, в които има автоматичен инсталатор за над 50 различни видове платформи за управление на съдържание.
Междувременно, самият аз, в партньорство със SecureSignup, стартирах предоставяне на безплатен хостинг на адрес www.hst5.com. Заповядайте!

Димитър Митев

В духа на този сайт е да предоставя информация за всичко, свързано с правенето и управлението на сайтове, което е безплатно и лесно. В случая искам да обърна внимание на желаещите да имат собствен сайт, че не е нужно да плащат някому, за да имат своето уникално име, напр. www.maria.com, т.е. за т. нар. домейн, нито за да ползват сървър, на който да сложат своя сайт и бази данни, т.е. за т.нар. хостинг.

Тези две услуги, хостинг и домейн, обикновено струващи към 50-на лв. на година, можете да ползвате вече напълно безплатно. Ето и два от възможните варианти:

Безплатен хостинг и домейн по избор за първата година от регистрацията ви
Става дума за предложението на Microsoft Office Live Small Business, което освен безплатните домейн и хостинг за първата година (след това услугата се заплаща по $15 за година, което е много добро предложение), осигурява и уеб-базирана програма за създаване на сайт, e-mail услуги, множество приложения, свързани с бизнеса и комуникациите и с поддръжка, зад която стои името на Microsoft. За съжаление позволява регистрация само с посочване на адрес в САЩ (е, кой не може да даде адрес в САЩ!).
Безплатен хостинг и безплатен .co.cc домейн завинаги
Това е предложение, комбиниращо две отделни услуги – безплатен хостинг от 000webhost и безплатен .co.cc домейн от co.cc (т.е. името ви става ime.co.cc)
Възползвали се до момента: 738 – безплатен хостинг: 1015 – безплатен домейн: 893 Спрени поради неактивност: 820 (За да не бъде хостинга ви сметнат за „Неактивен“, е нужно да инсталирате сайта си до 14 дни от регистрацията, да нямате страници с текст „Under construction“, да имате поне 10 посетителя месечно) Забележка: хостинг-акаунтите на сайтове с неподходящо съдържание се прекратяват без предупреждение. Прекратени до момента: 176.
Вие можете да използвате 000webhost и самостоятелно, ако домейн от типа ime.net23.net ви устройва, защото 000webhost дава такава възможност. Чрез собствената база от над 200 готови шаблони за сайтове, вариантите за инсталиране с едно натискане на мишката на седемте най-популярни безплатни CMS платформи и огромният набор от инструменти за обслужване на хостинг-нуждите ви, 000webhost е може би най-комплексното и лесно решение за създаване на собствен сайт бързо и лесно. Недостатъците: като всяко безплатно нещо, нямате гаранции докога то ще съществува и съответно ще поддържа сайта ви.
Изброените варианти за безплатен домейн и хостинг далеч не са единствените. Можете да използвате и друг безплатен хостинг – Awardspace, например. Или друг (freehostia.com, my32.net, heliohost.org и др.). Ще се опитам по-нататък да добавя в списък и други подобни безплатни услуги (ако знаете такива, пращайте инфо и коментари).

Беше ли ви полезно наученото? Ако е така, подкрепете ме!