Рисковете на късната бременност - health.bg - Здравето от А до Я - Бременност и раждане - бременност, майчинство, раждане,...

Рисковете на късната бременност - health.bg - Здравето от А до Я - Бременност и раждане - бременност, майчинство, раждане,...

Рисковете на късната бременност При жените, които успяват да забременеят след 45-годишна възраст, съществува по-висок риск от усложнения, твърдят израелски учени.

Така например такива жени е около три пъти по-вероятно да развият високо кръвно и диабет по време на бременността в сравнение с по-младите. Те са и по-застрашени от преждевременно раждане.

В днешно време все повече жени отлагат момента на майчинството, което кара по-често експертите да наблюдават какви са последствията за тях и за детето.  Повечето от изследванията се съсредоточават обаче върху жени над 35, а не над 40 години.

Учените от университета в Тел Авив проследили данните на близо 80 хиляди жени, станали майки в периода 2000 – 2008 г. Установено било, че на по-възрастните майки и техните бебета е необходим по-дълъг престой в болница след раждането.

Резултатите от изследването са публикувани в American Journal of Obstetrics &...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност