Хемороиди – профилактика и лечение

2
Добави коментар
ANONIMNIQ
ANONIMNIQ

Според последните проучвания в медицинските среди, най-разпространеното заболяване на правото черво на съвременния човек са хемороидите. От това заболяване страдат средно 12 човека на 100. То не се влияе от пол, среща се, както при мъже, така и при жени. Като най-честата причина за появата на хемороиди при жените е бременността и раждането.

Симптомите за това дали имате хемороиди е, когато при голяма нужда започнете да отделяте кръв. Тази кръв идва от оформените и възпалени хемороидални възли. Има обаче голяма вероятност едно такова кървене да показва и много по-страшна диагноза, а именно – злокачествени образувания на дебелото черво и неспецифични възпалителни заболявания. Същественото при появили се хемороиди е, че отделящата се кръв е под формата на капки. Ако вече има примеси и е тъмна на цвят, тогава налице е някакво друго заболяване. Други прояви на хемороидите са сърбеж и болка в задния проход. Четете още »

Няма коментари »

Демир Бозан лекува и хемороиди, но не се бавете! Ако искате билковата комбинация да ви помогне, трябва да започнете лечението при първите признаци на болестта.

Хемороидите са много често заболяване. От него страдат предимно хората на заседяващите се професии: шофьори, чиновници и др.
Различни са разновидностите на хемороидите и като всяка болест и тя минава през няколко етапа.
В началото хемороидите не са болезнени и не излизат навън. Това е леката форма на болестта. Ако вземете навреме мерки и започнете лечение с билковата комбинация Демир Бозан може и да не разберете от личен опит какви са следващите етапи на болестта.
Ако не обърнете внимание на проблема и оставите нещата да следват сами хода си, вероятно след известно време ще започнете да усещате силна болка при напъване, възможно е и част от червото да започне да излиза навън.

На този етап също имате възможност да обърнете резултата в своя полза. Още не е късно да започнете да приемате отварата, но ако изчакате да стигнете до последния етап, единственото възможно решение тогава е хирургическата интервенция.

При този етап, хемороидите висят навън и по никакъв начин не могат да бъдат върнати обратно, освен от лекаря- хирург.

Освен отварата от Демир Бозан е желателно да се увеличи цялостно приема на течности.

Няма коментари »

Близо 50% от бременните жени се оплакват от хемороиди, особено в по-напреднала бременност. Хемороидите са изпъкналите вени на ректума. Този неприятен проблем се среща в много по-голяма степен при бременните и раждали жени, отколкото при останалите представителки на нежния пол.
Причините за появата на хемороиди по време на бременност са комплексни. Основна предпоставка за неразположението е разширената матка, която притиска кръвоносните съдове в тазовата област, оказва натиск върху вените на ректума и затруднява дейността на червата поради натиска. По този начин се затруднява храносмилането, изхождането, обмяната на веществата. Ленивите черва и запека допълнително обострят състоянието на вените на ректума. Признаците, по които можете да разберете, че имате хемороиди са: парене, сърбеж и болезненост в аналната област, леки кръвоизливи и зацапвания, подуване и неприятно усещане по време на изхождането. За съжаление веднъж появилите се хемороиди могат да усложнят нормалното раждане и значително да се влошат.
Обнадеждаващото е, че след като родите постепенно вените на ректума ще възвърнат своя нормален вид. Тъй като хемороидите по време на бременност нямат лечение, можете да ги облекчите като се храните здравословно и се движите активно. Менюто богато на плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, фрешове, фибри, мед и много течности освен, че ще ви предпази от прекалено напълняване, ще улесни процеса по изхождане и оттам и възникналите хемороиди.
Специалистите препоръчват носенето на памучно бельо, което в никакъв случай да не притиска като крайно неподходящи за модните прашки. Бременните жени могат да облекчат раздразнените хемороиди с билкови бани и локални препарати.

Няма коментари »