Стоматологична Клиника D.S. Dent – София

1
Добави коментар
dsdent
dsdent

Всички обичаме да четем хубави текстове,
да слушаме хубави песни, да гледаме красиви картини. Разбира се, не всички можем да бъдем
писатели, композитори, художници, артисти…
Но затова пък всички можем да споделяме хубавите неща, защото, когато полезното се споделя, то се увеличава.
Знаем, че нормалното, коректно публицистично поведение е – когато се представят материали те задължително да се цитират с автор и първоизточник на публикацията (най-малкото от уважителна гледна точка, а да не говорим, че е задължително по закона за авторското право)

Но на какво сме свидетели напоследък в социалните мрежи и цялото интернет пространство:
ежедневни кражби на авторски материали, подменянето на заглавия, автори, разместване на текстове в публикации и всичко това за какво – за трупане на на една гола популярност…
Защото какво „геройство” е да копнеш /copy/ и да пейстнеш /paste/ един популярен авторски материал и да го представиш за свой?…. Каква е целта? Да генерираш трафик, ръкопляскания /like…
Но хората не са заблудени ,
все ще се намери някой да прочете някъде – кой е истинския автор…
Истината винаги излиза наяве – рано или късно.
Малко примери от денталното ни битие?!!!
1. Оригинален текст: http://www.dsdent.com/implants/implants.html
Плагиатстван текст: http://dentalcentre-vimplant.com/bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82/%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8
2. Оригинален текст:http://www.dsdent.com/invisalign/invisalign.html

Плагиатстван текст: http://dentalcentre-vimplant.com/bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8/ivisalign
3. Оригинален текст: http://www.dsdent.com/veneer/ceramic_veneer.html

Плагиатстван текст: http://dentalcentre-vimplant.com/bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82/%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8

Категориите в сайта на дентален център ВИМПЛАНТ – Пловдив все още не са попълнени. Следете дали материалите от вашите сайтове няма да намерят място там!

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ!!!
1. Оригинал: http://www.swiss-smile.com/
2. Плагиатстван материал:

https://www.facebook.com/ClinicDrGais/photos/pb.140899689342178.-2207520000.1416986868./588538817911594/?type=3&theater

МЕТАМОРФОЗА:
Снимката на д-р Петко Петков от клиника Confident по незнайни причини се озова на страниците във Facebook на дентална клиника АДАМАНТ – София. ЗАЩО???
http://www.confident.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/

https://www.facebook.com/adamantclinic/photos/pb.190687444298968.-2207520000.1416987832./759684520732588/?type=3&theater
Еднa полезна информация за сведение на “плагиатстващите” 😉 – търсачката Google индексира по дата и място ПЪРВАТА публикация на даден автор и сайт. Всяка последваща промяна (или подмяна) на текста или авторството прави само лоша услуга на човека /или сайта/ с некоректно и плагиатстващо поведение.
Това трупа лош рейтинг на името на дадения човек или сайт и е факт, че все повече стават блокираните профили в И-нет за нарушаване на авторски права.
Филтрите за дублирано съдържание представляват алгоритми, създадени да сравняват всеки 2 страници и да търсят за дублирано съдържание. Когато алгоритъмът попадне на 2 или повече страници, които са с прекалено сходно съдържание, те просто поставят тази от тях, която идва от най-надеждния източник в основния си индекс, а всички други – в supplemental results (още наричани supplemental index).
Там попадат всички дублирани страници и най-общо той представлява “кошчето на Гугъл”.

Повечето от сайтовете следят страниците си за налични duplicate content и при системни нарушения е възможно да последва изпращане на Digital Millennium Copyright Act (DMCA) доклад за нарушение на авторските права до най-големите портали: Google, Yahoo, MSN и Facebook
Водещите компании, като Google, Facebook, YouTube, MSN, Twitter и др. ежедневно следят и анализират съдържанието в мрежата и не правят компромиси с некоректното публицистично поведение.

По материали на „Познание БГ“

ноември 26, 2014 at 11:50 am dsdent

От какво се причинява зъбният кариес?

Причината за развитието на зъбния кариес са киселините, които се произвеждат от бактериите, намиращи се в зъбната плака. Храната, като източник на въглехидрати, е необходима на бактериите за производството на киселини. Те причиняват разтваряне на минералите на зъба – т. нар. деминерализация. Ако pH на устната кухина остане под 5.5 (кисела среда) за повтарящи се или продължителни периоди от време, деминерализацията може да прогресира до кариес. Когато pH на зъбната повърхност е над тази стойност или е неутрално, минералите в слюнката са достатъчни за предизвикването на реминерализация – отлагане на минерали. Честотата на консумацията на въглехидрати е по-важна от количеството, тъй като многократните приеми на захари водят до дълги периоди на ниско (кисело) pH на зъбната повърхност.  Задържането (прилепчивостта) на храните също представлява важен фактор за развитието на кариес.

Има ли диета, която може да ни предпази от кариес?

Промяната в храненето може да бъде ефективна стратегия за предотвратяване на кариеса. Незначителни промени като ограничаването на приема на захар и намаляването честотата на храненията са способи, които могат да доведат до успех. Цитрусовите плодове, натуралните сокове и фрешовете може да снабдяват организма с витамини и минерали, но що се отнася до риска от кариес, влияят неблагоприятно заради високото съдържание на киселини в тях. Затова, наред с подсладените газирани напитки, те би трябвало да се консумират рядко. Освен това съществуват храни, които редуцират значително риска от кариес. Млякото и млечните продукти намаляват киселинността и насищат слюнката с минерали, необходими за процеса на реминерализация. Твърдите плодове и зеленчуци като ябълки, моркови, целина и пълнозърнестите храни стимулират слюноотделюнето, при което се намалява концентрацията на вредните киселини около зъбите.

Наред със спазването на стриктна орална хигиена, създаването на полезни и преодоляването на някои вредни хранителни навици е важна профилактична мярка, която би могла значително да намали риска от развитие на кариес.

Д-р Грациела Янева,

D.S. Dent

юли 11, 2013 at 4:09 pm dsdent

Здравните организации вече предупредиха за нуждата от ограничаване употребата на биберони поради връзката им със зъбно-челюстни деформации и ушни инфекции.

Continue Reading юли 4, 2013 at 3:36 pm dsdent

Успешните резултати в естетичната дентална медицина до голяма степен се определят от умението ясно да се дефинират основните оплаквания и очаквания на пациентите, търсещи дентална помощ за оптимално коригиране на естетични несъвършенства. Изискванията на пациентите стават все по-големи и очакванията им могат да надхвърлят реалните възможности. Още повече че естетичните субективни критерии на пациента и на денталния лекар може да се разминават значително.

Continue Reading юни 28, 2013 at 6:14 pm dsdent

Напоследък в интернет пространството се появиха всякакви сайтове, предлагащи какви ли не отстъпки и промоции. Почивки, екскурзии, козметични процедури, измиване на колата, вечеря за двама…..и какви ли още не с отстъпка 90% от цената.

Създаде се прослойка от хора, следящи непрекъснато да си купят нещо на „далавера“. В това няма нищо лошо. Всеки обича да пазарува изгодно. Дали почивката, закупена с рекламен ваучер ще е в четиризвезден хотел или само в три, дали колата ще я почистят не толкова качествено, представлението може да не е толкова впечатляващо – това са емоционални проблеми!

Но, когато става въпрос за здраве…….

Да поговорим за рекламните ваучери в денталната медицина или по-точно за услугата „Почистване на зъбен камък за 19.90 лв.“ В България манипулацията „Почистване на зъбен камък“ се извършва в дентален кабинет от лекар по дентална медицина. Времето за качествено извършване на процедурата е средно 45 минути – 1 час. Използва се ултразвук със стерилни накрайници – скалери, индивидуални за всеки пациент. По време на манипулацията, която е свързана с кръв и слюнка, аспирира дентален асистент.  За почистване на зъбите и подвенечното пространство се използват различни по размер стерилни скалери.  Процедурата се финализира с полиране на зъбите с Airflow. Стоматологът и асистента работят с ръкавици и маски, индивидуални за всеки пациент. Времето за почистване, смяна на използваните инструменти, дезинфекция, подготовка на кабинета със стерилни инструменти за следващия пациент отнема средно около 10 минути. Това са правилата.

Какво се получава на практика? Фирмите, продаващи тази услуга имат интерес да продадат колкото се може повече ваучери, защото взимат средно до 30% от стойността на всеки закупен ваучер.

Какво остава за денталните лекари? Средно от около 15 лв. С тези пари се заплаща труда на лекаря. денталния асистент, материалите, амортизацията на инструментите, машините, осигуровки, специализирани курсове и т.н.  Дали си заслужава? Или всичко е рекламен трик с цел събиране на повече пациенти? И спонтанно идва въпросът за самоуважението!

Какво остава за пациента? Качеството на извършената услуга „Почистване на зъбен камък за 19.90лв“ обикновено е съмнително! Почистват се предимно зъбите във видимата фронтална част. За толкова пари – толкова.

Кое е притеснителното? – В стремежа си да напълнят своите кабинети дали лекарите, спазват протокола за стерилизация и дезинфекция? Сменя ли се след всеки пациент скалера със стерилен ? Заразяването със хепатит и СПИН е гарантирано!

Извода е за теб, потребителю! Здравето не се купува с ваучер за 19.90 или по-малко….

май 19, 2013 at 7:35 pm dsdent

Миенето на зъбите трябва да се случва 2-3 пъти на ден. В противен случай е почти сигурно, че предаваме територията си на невидимия враг – бактериалния биофилм. Единствено чрез ефективно механично почистване имаме възможност да се намесим в непрекъснатия процес на създаване на нови и нови бактерии, които се размножават и организират между зъбите и под венците.

Continue Reading април 4, 2013 at 5:20 pm dsdent

Американската асоциация на ортодонтите препоръчва първия преглед на детето при ортодонт да бъде на 7 годишна възраст. Тогава са поникнали първите постоянни молари, които осигуряват захапката в задната част. През този период ортодонтът може да оцени отношенията между двете челюсти в областта на  предните и задните зъби,  както и между едната и другата страна.

Въпреки, че зъбите на детето Ви може да изглеждат добре подредени, може да има проблем, който
само ортодонт може да открие, например неправилна захапка. В други случаи постоянните зъби пробиват в неправилно положение, но в последствие такива аномалии се саморегулират без да се налага лечение. Но всичко това прябва да прецени единствено ортодонта.

Какви са предимствата на ранната ортодонтска оценка?

Към 7-годишна възраст могат да се  открият проблеми в развитието на челюстите и да се предприеме едно ранно лечение, което да подпомогне  развитието им и правилното подреждането на постоянните зъби. Ранното лечение може да отстрани или да стопира вече възникнали сериоизни проблеми в развитието на челюстите и съответно да направи лечението в по-късна възраст по-лесно и бързо. В някои случаи това може да позволи на ортодонта  да постигане  резултати, които не би могъл, след завършване на растежа на челюстите и меките тъкани.

март 29, 2013 at 4:50 pm D-r Buikova

Older Posts