police.ba4ka

4
Добави коментар
tony1975
tony1975

МВР е обявило конкурс за около 280 човека в цялата страна, съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов на среща със студенти във Велико Търново.

Той каза, че доскоро конкурсите в системата били спрени, но след анализ станало ясно, че в момента полицията има необходимост точно от подготвени млади хора. Цветанов припомни, че щатните бройки в МВР са 58 170, от които реално заети са 54 000 заедно с Гражданска защита и тел. 112.

Министърът посочи, че през последните месеци Търново се оказал епицентър на поръчителството на две убийства. Той заяви, че мотивът е в неуредени финансови отношения още от преструктурирането на банковия сектор през 1999 г. На базата на информацията, която има като министър, Цветанов допълни, че на моменти дори се чудел как е функционирала държавата в годините на прехода, защото имало срастване между партии и силови групировки и всичко било преплетено в икономически и политически интереси.

Според министъра и БАН е част от общата стратегия за реформи. Академията можела да изкарва много пари чрез отдаване под наем на имотите си, които да се използват за наука.