За вълци и мечки може, а за кучета – не!? | Новини – praznuvam.com - Новини – praznuvam.com | За вълци и мечки може, а за...

За вълци и мечки може, а за кучета – не!? | Новини – praznuvam.com - Новини – praznuvam.com | За вълци и мечки може, а за...

Гледам новини и все по-често се питам защо ни е нужно да се правим на по-големи светци от светиите. Преди време съобщиха, че някъде в Стара планина се били развъдили твърде много вълци и ловджийските дружинки са приканени да ходят на лов за вълци с цел регулиране на популацията им. Нападали животните в дворовете на селските стопани!

Подобна новина имаше и с главни герои кафевите родни мечки, които се спускали в селата и причинявали имуществени вреди на хората. В същото време днес пак съобщиха за жестоко нахапани хора от безстопанствени кучета. За щастие и двамата пострадали (от Велико Търново) са се спасили – с цената на истинска борба на живот и смърт с обезумелите от глад животни.

Никой обаче и не смее да спомене дори за ловджийска хайка за справяне с броя на уличните кучета. Защо? Защото кучетата (животните) имат права?! Защото ние сме съвременни хора и се отнасяме хуманно към животните?! Хм!

Толкова добри природозащитници ли сме, щом сме...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност