Никотинова течност | Електронна цигара | Информационен блогLA Vape : Никотинова течност и електронни цигари: Вредни ли са…

14
Добави коментар
assen_l_s
assen_l_s

Вредни ли са електронните цигари – за и против

   Електронните цигари стават все по-популярни и „модерни“. Помагат ни да откажем вредното тютюнопушене на конвенционалните цигари, като те самите не са вредни нито за пушачите нито за хората около тях – пасивните пушачи.     Всъщност дали е истина последното твърдение? Има много мнения и публикаця потемата както „За“ така и „Против“. Според някои учени електронните цигари дори може да нанесат повече вреди на здравето ни, отколкото обикновените.
   Електронните цигари работят с литиево йонна батерия, която не се различава по нищо от останалите, например от тези на мобилните телефони. Самите те се разделят на два вида – с ултразвуково разпределяне на никотинова течност и тютюнев ароматизатор и с генератор на студена пара от ароматизирана течност с никотин (или без него). Твърди се, че и двата вида са напълно безвредни. Проведено наскоро изследване обаче показва, че в много от изследваните видове течности за електронни цигари са открити токсични химикали като например нитрозамини, които предизвикват ракови заболявания. Представители на Администрацията по контрол над хранителните продукти и лекарствени препарати в САЩ вече са подели сериозна кампания за  да бъдат проведени допълнителни изследвания по този въпрос.
   В тази връзка е добре да се знае следното :
   Вредните вещества които са описани с хмическото наименование  „Нитрозамини“ се получават при комбинацията на определени видове  консерванти, използвани предимно в козметичната промишленост. Там вече е забранена употребата на комбинацията от такива консерванти с Директива на Европейския парламент от преди няколко години. 
   За това бъдете внимателни когато избирате течност за своята електронна цигара трябва да обърнете внимание на съдържанието – в него не трябва да присъстват каквито и да било консерванти. И разбира се трябва да имате доверие в производителя на продуктите които използвате, защото много фирми слоупотребяват с доверието на клиентите си и не винаги обявяват на опаковката цялото съдържание на продукта. Липсата на консерванти в продукта ще вигарантира и липса на канцерогенните „нитрозамини“.
   Допълнителна информация можете да получите на http://www.la-vape.com/.