Как да се справим с целулита

1
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

 

Гладки бедра без целулит? Възможно е!

Проблемът:

Предразположеността към натрупване на мазнини в областта на бедрата е генетично заложена у жените. Според законите на природата мазнините не са ужасен козметичен недостатък, а съхранена енергия, необходима за износване на дете. Като цяло мазнините са нещо нормално, но целулитът, в който се превръщат при определени обстоятелства, е неприятен.

Едно от обстоятелствата, които провокират развитието на целулитното отлагане, е възрастта. С годините процесите на обмяна на вещества в тъканите се забавят, тонусът на мускулите, особено в бедрата, отслабва. В резултат мастните клетки започват да натрупват липидна маса. И от енергийно депо те се превръщат в „мръсни контейнери“, поглъщайки токсини и отпадъци, които се отгалат от клетките в резултат на метаболизма.

Мазнините се уплътняват, превръщайки се в целулит. Кожата се отпуска и увисва, тъй като процесите на обмяна в целулитната маса са почти нулеви.

Решението:

Ако имате целулит, няма да се отървете от него само с упражнения. Трябва да се въздейства и върху подкожните слоеве с активни компоненти, които биха могли да възстановят процеса на разграждане на мазнините и извеждането на токсичните вещества.

Най-ефективният метод за борба с целулита е „обвиването“. Този метод освен това не изисква задължителното участие на специалист козметик и е напълно приложим в домашни условия.

В какво се състои технологията:

Направете маска на основата на морски водорасли и други активни съставки. Нанесете я върху проблемната зона. След това увийте третираните зони със стреч фолио с цел създаване на парников ефект. Отгоре покрийте с одеала или кърпа.

В следващите 30-40 минути активните вещества проникват дълбоко в кожата, достигайки целулитните слоеве. Екстрактът от водорасли е с подобна молекулна структура, като човешката, което допринася за активизирането на обменните процеси.

С разграждането на мазнините се освобождават токсините. В областта на бедрата те са най – много. Антицелулитната маска помага за освобождаване на възможно най – много отпадъчни вещества, чието попадане в организма е нежелателно.

Освен това този метод подобрява еластичността на кожата и външния й вид.

Положителен ефект от процедурата е забележим още след първата употреба. Продължителността на употреба до напълно възстановяване на кожата зависи от степента на натрупания целулит.

С времето ще забележите изглаждане на кожата, стягане и възстановяване на нейната еластичност.

Още по темата:

Класически антицелулитен масаж

Сексът пази от целулит

Меню против целулит

Йога против целулит

Откриха убиец на целулита

Упражнения срещу целулит

Снимка: sxc.hu