lubimo art studio – Чистота

8
Добави коментар
lubimo
lubimo

Автор: Дафина Ленци

За автора: За българската публика подобно име звучи повече от екзотично, защото традицията в родовата памет и наследствеността в родовите, духовни и материални богатства и натрупването им във времето бе прекъсната през изминалата социална система, но уви тя не подлежи на социалните закони, когато съществува в нейните представители.
Като съпруга на един от най-добрите италиански специалисти по техниката на фабриките за тютюнопроизводство Лучано Ленци , тя има късмета да попадне в една фамилия, която е пряк наследник на една от най-известните италиански фамилии, тази на Медичите. Тази фамилия стои зад повечето от най-големите социални и културни проекти, от векове, които в момента представляват националното богатство на Италия и дори на Европа, а защо не и на самото човечество.
Родена в Благоевград – град разположен в сърцето на древни земи и народи Дафина вглъбено се вглежда в герба над камината в семейната им къща –“бик и ръка с жезъл” и започва да размотава кълбото от исторически факти, следвайки фамилната история и създава родословното дърво на своя съпруг. Повече от тридесет години, като собственик на магазин за цветя в Болония, тя раздава радост и помощ на хората в нужда и грижейки се за двамата си сина и съпруг успява в дългите нощи да осмисли една следственопричинна логика в историята, която я отвежда до там, че открива факти, които неопровержимо доказват връзката на Италианската аристокрация с предтечите на българския народ.
Написва небезизвестната си книга “Кажи си името” и единствено зад оправданието, че не е професионален историк, хвърля в загриженост всички специалисти по история изтъквайки факти, които не могат да бъдат пренебрегнати. Разбира се, като всяка истина, нейната също предизвиква полемика и заинтересованите страни се втурват да защитават правта си над историята, която както се знае, се пише от победителите. За щастие информацията за откритията на г-жа Ленци, отдавна е публично достояние и единствено времето ще отсъди до колко е била права, в изтъкването на своите аргументи. Доказателствата за нейните твърдения, за щастие са заровени в земята из цалата ни държава и мистерията по разбулването им е въпрос единствено на време.
Нейната хипотеза е свързана с презумцията, че народа който е населявал и населява сега територията на България и по-специално долината на Струма, е един от най-древните радетели на съвременната Европейска цивилизация.
Г-жа Ленци е посветена по един чисто интуитивен и творчески начин на циганите, които смята за народ, носител на чисто човешките ценности на хората. Години наред рисува техните лица и копнежи и съпреживява тяхната мисия.
Съдбата ни запозна сякаш за да потвърди, че в живота ни има енергия изпълнена с позитивизъм, която чрез творчеството на артистите става достояние на широката публика ценител на човещината и природния феномен, на това че ни има!

(на Любимо)Боже, грях има народът ни!
Не можа той теб да разбере.
Изостави те сам с природата
и на нея да те погребе.
Но Ти не изостави него,
с поглед вечен го следиш,
в душите чисти влизаш леко
и с прозрение мълвиш.
Изкуство, красота, духовност,
сърцата чисти носят теб
и за великата ти миротворност
на всичко са готови в този свет.