Медът е най- ефикасното средство срещу махмурлука

34
Добави коментар
naskoki
naskoki

Медът- този кехлибарен еликсир е най- ефикасното средство срещу махмурлука, който ни спохожда в празничните дни, разкриха британски учени от Кралското химическо дружество.

 

Сладкият натурален продукт притежава уникалното свойство да извлича максимално токсините от организма, въпреки голямото количество алкохол, което може да бъде поето по време на празниците.

Основната активна съставка на антиалкохолния еликсир е фруктозата. Именно тя позволява на организма по- леко да разгради алкохола на по- безопасни съставки. Основната причина за неприятните усещания от препиването е, че първоначално спиртът се разлага на токсичен ацеталдегид. С помощна на фруктоза обаче той се превръща в оцетна киселина, която изгаря в процеса на нормалния метаболизъм и в крайна сметка се издишва от човека.

Едно е сигурно- медът значително съкращава продължителността на махмурлука. Медиците съветват  преди пиене да се поеме чаша прясно мляко, което намалява токсичните вещества в организма. А, чаша вода от чешмата помага за по- бързото изхвърляне на алкохола от тялото.

И все пак един съвет от нас- не прекалявайте с яденето и пиенето, защото нито меда, нито зелевия сок ще ви направят толкова свежи и в кондиция, както ако консумирате всичко, но в умерени количества.