Енергия и сила: Как да визуализираме нещата, които искаме да привлечем в живота си?

18
Добави коментар

Упражняването на способността за визуализация поддържа системност на ума и привлича към вас нещата, от които се нуждаете, за да направите живота си по-приятен по един правилен начин. Ако усърдно се занимавате с практиката да си представяте съзнателно своето желание и да изследвате внимателно тази картина, скоро ще откриете, че мислите и желанията ви се движат по-дисциплинирано от всякога. Когато достигнете състояние на подреденост на ума, неговата предишната припряност изчезва. Тази припряност означава страх и действа разрушително. С други думи, когато разбирането ви възприеме силата да визуализира ваше съкровено желание и да го задържа с помощта на волята ви, то привлича към вас всички неща, които са необходими за осъществяването на тази картина благодарение на хармоничните вибрации на закона на привличането. Осъзнавате, че щом Редът е първият небесен закон и визуализацията поставя нещата в техния естествен ред, значи да визуализираш е нещо божествено. Всички хора визуализират, независимо дали знаят това. Визуализирането е великата тайна на успеха. Съзнателното използване на тази могъща способност привлича към вас многобройни възможности, задълбочава вашата мъдрост и ви помага да се възползвате от предимства, допреди това невидими за вас.

Днес летим не защото някой е успял да промени законите на природата, а защото изобретателят на летателната машина е разбрал как да приложи тези закони и като е подходил правилно, е получил желаните резултати. От гледна точка на природните сили нищо никога не се е променило. В “година първа от създаването на света” не е имало самолети, защото хората тогава не са можели да си представят идеята като нещо практически възможно. “Щом досега не е направено, значи не може да бъде направено” – това е бил аргументът им. Но законите и материалите за направата на летателни машини са съществували в еднаква степен и тогава, и днес.

За да използвате този ключ и да направите живота си точно такъв, какъвто искате да бъде, е необходимо внимателно да изследвате невидимите причини, които се крият зад всяко външно и видимо състояние. После тези невидими причини съчетайте в хармония със своята картина и ще откриете, че можете да създавате практически реалности от възможности, които в момента ви изглеждат само нереални мечти.

Всички знаем, че балонът е предшественик на самолета. През 1766 година английският благородник Хенри Кавендиш доказал, че водородът е седем пъти по-лек от въздуха. Това откритие довело до създаването на балона. Обикновеният балон пък се развил в дирижабъл, въздушен кораб с формата на пура. Изучаването на аеронавтиката и законите на движението на птици и снаряди довело до заключението, че може да се изобрети механизъм, с помощта на който машини, по-тежки от въздуха, ще пътуват от едно място до друго и ще се задържат във въздуха чрез поддържането на огромна скорост, при което двигателната сила ще преодолее закона за гравитацията. Професор Лангли от Вашингтонския университет, който до голяма степен развива теорията, на която се базират по-нататъшните усъвършенствания, е бил подложен на подигравки, когато неговият модел на самолет се издига във въздуха само за да забие нос в калните води на река Потомак. Но братя Райт, експериментирали по-късно, осъзнали възможността да се пътува по въздух в машина без мях за съхраняване на газ и най-спокойно си представяли как използват услугите на такъв вид транспорт. Казват, че когато някой от техните многобройни експерименти не се получавал според плана им, единият казвал на другия: “Всичко е наред, братко, в ума си виждам как се возя в тази машина и пътуването е лесно и сигурно.” Братята Райт са знаели какво искат. Образът е бил постоянно пред очите им. Днес въздушният транспорт се развива бързо и всички вярват, че в близко бъдеще той ще се сдобие с популярността на автомобила. При визуализирането, или създаването на ментална картина, вие не се опитвате да променяте законите на природата. Вие ги осъществявате. Вашата цел е да внесете порядък в нещата, и в ментално, и във физическо отношение. Когато осъзнаете, че този метод на използване на съзидателната сила води към материалното реализиране на всяко едно от вашите желания, ще почувствате абсолютна увереност в тайнствения, но неизменен закон на привличането, който черпи сили от сърцевината на вашата дума-картина. Тази увереност ще е непоклатима. Никога няма да изпитвате нуждата да взимате нещо от друг. Ще сте научили, че искането и търсенето имат като корелати получаването и намирането. Всичко, което трябва да направите, е да започнете да наливате пластичната субстанция на вселената в мисловните форми, които ви предоставя картината на вашето желание.