Добро утро и лека нощ!

37
Добави коментар
RuMyY
RuMyY

Причините за това, мъжете да не се чувстват тигри в леглото, не са никак много. Всъщност те са само две: или психиката е в някакъв срив, или общото здравословно състояние се е влошило – най-често съдовата система.

В първия случай за намаляване на еректилната функция (удар по потенцията) са виновни стресовете, напрежението, умората от работата и психологични проблеми с партньорката.

Във втория случай при мъжа, колкото и усилия да полага, каквото и настроение да има, нещата не се получават. Т.е. при напълно прилична емоционална възбуда физически акт не може да се получи. А вината за това е недостатъчно кръвоснабдяване на органите в малкия таз. Грубо казано, налягането в половия член не достига.

Физиологичното намаляване на потенцията често преследва хора с проблеми в кръвоносната и съдовата система – сърдечноболните и диабетиците. Причина могат да се окажат и хроничните застойни явления в областта на малкия таз – това са хроничен простатит и бъбречна недостатъчност.

НИКОЙ ОЩЕ НЕ Е ИЗМИСЛИЛ ЕЛИКСИР НА ЛЮБОВТА

Според статистика 60 на сто от случаите на намалена потенция са заради болести на вътрешните органи; 30 на сто се дължат на психични и психосоматични проблеми и останалите 10 на сто – на комбинацията от първите две причини.

В повечето случаи половата “засечка” не е самостоятелно заболяване, а само съпътстващ фактор. И цели 90 на сто от пациентите при грамотно изследване и лечение на основното заболяване могат да върнат мъжката си сила и увереността у себе си.

Що се отнася до афродизиаците, всички те оказват различно действие върху организма. Но както казват специалистите, универсален еликсир на любовта не съществува. Част от известните афродизиаци действат психично на потенцията, т.е. повишават нервно-сексуалния тонус, а част от тях предизвикват механична възбуда на половия орган.

А някои просто разгарят сексуалната фантазия и от векове се използват и имат необходимата популярност. Ето на какъв принцип действат най-популярните афродициаци.

МИТ: МОРСКИТЕ ДАРОВЕ ПРАВЯТ МЪЖА ПОЛОВ АТЛЕТ В ЛЕГЛОТО РЕАЛНОСТ. От древни времена морските продукти и стридите са се смятали за ефикасни сексуални стимулатори. Според древните митове Венера е подхранвала със скариди и молюски своя възлюбен Вулкан, превръщала го е по този начин в сексуален колос. Вярно, в морските продукти се съдържа цинк, необходим за изработването на мъжките хормони. Но съвременната наука е доказала, че в мидите, стридите, омарите и другите морски животни не се съдържат никакви възбуждащи вещества. Това е просто добра и полезна за мъжкото здраве храна, богата на белтъчини и микроелементи. Но да се очакват подвизи от любовника в леглото само защото се храни с морски дарове, е нереалистично.

МИТ: ТРЮФЕЛИТЕ РАЗГАРЯТ КРЪВТА И СТРАСТТА НА МЪЖЕТЕ РЕАЛНОСТ. В своите мемоари Джакомо Казанова пише, че поддържал неугасващия си любовен огън с помощта на крехките гъби – трюфелите. В крайна сметка по своя състав това са обикновени гъби, въпреки че растат под земята и се изкопават от специално обучени прасета. Трюфелите са богати на растителни белтъчини и на селен и са много хранителни. За съжаление цената им само може да убие мъжката страст – те струват до хиляда долара за килограм. Подхранвайки своя любим с трюфели, може да се каже, че вие му оказвате психологичен натиск – например: виж, аз ти купувам такъв скъп специалитет, значи ти трябва да ми се отблагодариш със страстен секс… Горе-долу така стоят нещата. Пък и от опит знаем, че повечето нормални мъже не ровят с вилица в чинията, те ядат каквото им дадат. При това бързо. Така че усилията на жените могат просто да изчезнат по пътя от мъжкия стомах до мъжкото сърце.

МИТ: КОРЕНИ ОТ МАНДРАГОРА ПОВИШАВАТ ПОТЕНЦИЯТА, БЕЗ ДА ВРЕДЯТ НА ЗДРАВЕТО РЕАЛНОСТ. Днес има доста средства за повишаване на потенцията с корени от мандрагора. Това растение е обвито с такива легенди и магичен чар, че човек дори се страхува да говори за него. В Средните векове коренът от мандрагора бил смятан за най-сигурното магично средство. Но това растение може да се изрови само в навечерието на някакъв църковен празник и легендата разказва, че при този истински ритуал съществува голям риск човек да падне мъртъв. В момента на изкопаването от земята мандрагората издавала пронизителен вопъл.

Това е легендата. А реалността, както винаги, е по-прозаична. Растенията от семейството на Mandragora oficinarum съдържат природни отровни алкалоиди – атропин и скополамин. В медицината атропинът се използва в малки дози като противоотрова към морфиносъдържащите наркотици. А скополаминът влиза в състава на неврологичните препарати за лечение на болестта на Паркинсон.

Тези вещества предизвикват обща възбуда на нервната система – почти до халюцинации и психоза. При неправилен прием човек получава силно сърцебиене и сърдечна аритмия – тахикардия. Така че към средствата с мандрагора трябва да се подхожда много внимателно. От една страна, те наистина оказват възбуждащо действие, от друга – са опасни за сърцето и психиката. Така че по-добре е да не се рискува.

МИТ: ЦЕЛИНАТА СЪЩО Е ЛЮБОВНО БИЛЕ И ВЕДНАГА ПОВИШАВА ПОТЕНЦИЯТА РЕАЛНОСТ. В Германия съществува обичай над спалнята на новобрачната двойка да се закачва снопче целина. То също има “репутацията” на любовно биле. Целината е полезна за отслабване: много популярна е супата от целина. Тя съдържа витамин С и от групата В. Това е полезно за кръвоносните съдове и помага за дълголетието и подмладяването на организма като цяло. Но това е пролонгирован (по-нататъшен, а не мигновен) ефект. Ако искате вашият партньор да си остане и на 70 години сексуално активен, смело му “блъскайте” целина в супите и яхниите. Но да получите резултат сега и веднага с помощта на тези полезни корени и листа, едва ли ще е възможно.

МИТ: ШАМПАНСКОТО НЕ Е НИКАКЪВ АФРОДИЗИАК РЕАЛНОСТ. Всъщност шампанското е истинска напитка афродизиак. Химичното му действие се обяснява така: този нектар на любовта е смес от въглероден двуокис и гроздова захар (фруктоза). Попадайки в организма, то бързо се усвоява от кръвта и насища клетките на главния мозък с въглехидрати и алкохол. Това се отразява на мозъчните центрове, отговарящи за сексуалната възбуда. Напитката има разтоварващо действие и увеличава сексуалните фантазии. Освен това фруктовата киселина стимулира изработката на андрогени от надбъбречните жлези – това са половите хормони, които отговарят за сексуалната възбуда и при мъжете, и при жените. Тъй като андрогените в женския организъм поначало са по-малко, дори и незначителното им повишаване предизвиква прилив на сексуално желание. Затова шампанското в голяма степен действа на жените. Затова схемата цветя – шоколадови бонбони – бутилка шампанско, е много по-ефикасна от скъпа порция омари.

ТОВА ВЕЧЕ Е ФАКТ! Шоколадът помага да се получи нежност и еротичност по време на секс. Ако задачата ви е не само да получите бурен секс, но и да предизвикате нежна привързаност от страна на партньора си към вас, по-често му давайте шоколади, банани и авокадо. Учени от Каселския университет (Германия) доказали, че тези продукти помагат на организма да произвежда хормона на загрижеността и любовта. Този хормон се нарича окситоцин и се изработва от надбъбречните жлези. Недостигът на окситоцин хвърля човека в тъга, повишава тревожността и раздразнителността. Чудесен десерт за романтична вечеря са пържените парченца банани, залети с разтопен шоколад.

Внимание! Учени от Италианския медицински център за подпомагане на възпроизводството провели изследване на тема: “След каква храна се получава най-добрият секс”. Повече от 20 на сто от 1500 анкетирани мъже назовали лютивите калабрийски колбаси и чилито, докато стридите и мидите били посочени от 3 на сто от запитаните. Учените не били учудени от това. Лютивата храна, в частност с черен и кенийски пипер, повишава кръвното налягане и особено силно в тазовите органи. За сметка на това се получава засилване на ерекцията.