Жените – само със сутиен на работа, реши немски съд

32
Добави коментар
kocetoo
kocetoo

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съдът по разрешаване на трудови конфликти в Кьолн потвърди правото на работодателите да изискват от служителките си да идват на работа задължително със сутиен, съобщава Welt. Според съдиите подобно изискване не бива да се разглежда като сериозно ограничаване на правата и свободите на личността.

Повод за съдебния процес станал правилник на фирма, на която полицията възложила проверката на пътниците на летището Кьолн-Бон. Правилникът поставял строги изисквания към облеклото и външния вид на служителите.

Съдът счел за законно изискваното ограничение за дължината на маникюра на служителките – не повече от 0,5 сантиметра, като се мотивирал че по-дълги нокти може да наранят пътниците при проверка. Съдът обаче определил като незаконно изискването за оцветяване на ноктите в строго определен цвят.

По подобен начин на служителите мъже било разрешено да боядисват косите си в предпочитан от тях цвят и да носят перуки. В последния случай съдът определил, че носенето на перука е важен фактор за поддържане на самооценката на мъжете, които се притесняват от оплешивяване, пише Lenta.ru.
 

По публикацията работи: Антония Михайлова